Οι εισροές στα φράγματα ήταν οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας

Πολύ κακή είναι η κατάσταση με το νερό αφού οι εισροές στα φράγματα τον Δεκέμβριο ήταν οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας για τον συγκεκριμένο μήνα, δήλωσε στον Άστρα ο διευθυντής του Τμήματος Υδάτων Ανδρέας Μανώλη.

Τόνισε ότι οι πρόσφατες βροχές δεν σώζουν την κατάσταση και για να υπάρξουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα θα πρέπει να βρέχει συνεχώς επί τρεις βδομάδες.

Αναφορικά με τη συσσώρευση νερού στα φράγματα ο κ. Μανώλη είπε ότι μέχρι χθες ήταν 38 εκ. 152 χιλιάδες κυβικά μέτρα, δηλαδή είχαν πληρότητα 13.1%. Πέρσι την ίδια περίοδο ήταν 63 εκ. 485 χιλιάδες κυβικά μέτρα, δηλαδή τα φράγματα είχαν πληρότητα της τάξης του 21.8%. Υπάρχει έλλειμμα, είπε, 25 εκ. κυβικά μέτρα σε σύγκριση με πέρσι. Τα 12 εκ. λείπουν από το σχέδιο του Νότιου Αγωγού, τα 11 εκ. από την Πάφο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές.

Ο κ. Μανώλη ανέφερε ότι με τις αφαλατώσεις θα καλυφθεί το κενό σε πόσιμο νερό την καλοκαιρινή περίοδο, με εξαίρεση την Πάφο, όπου σύντομα αναμένονται να παραληφθούν οι προσφορές για να γίνει μια μόνιμη αφαλάτωση. Ωστόσο, σημείωσε, θα υπάρξουν σίγουρα περικοπές στις ποσότητες που θα δίνονται για άρδευση.
Τέλος Φεβρουαρίου, γνωστοποίησε ο κ. Μανώλη, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy