Η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει τις συνομιλίες, αναφέρει η Πρεσβεία στην Κύπρο

Η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει τις συνομιλίες από τον κυπριακό λαό, να βοηθά στη διατήρηση της θετική τους δυναμική και να διαδραματίζει θετικό ρόλο για την έγκαιρη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, αναφέρει η Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο σε γραπτή της δήλωση για τις συνομιλίες στην Κύπρο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, σχετικά με το αποτέλεσμα της διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα, η κινεζική πρεσβεία επισημαίνει ότι η Κίνα εκτιμά ιδιαίτερα τις ενεργές προσπάθειες της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, καθώς και της διεθνούς κοινότητας για επίλυση του Κυπριακού και εκφράζει βαθιά θλίψη για το γεγονός ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα έληξε χωρίς επιτυχία.

«Ελπίζουμε ότι οι δύο κοινότητες και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα μπορέσουν να συνεχίσουν να οικοδομούν τη συναίνεση και να περιορίζουν τις διαφορές τους, ώστε να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για τις συνομιλίες», λέει η δήλωση.

Η Πρεσβεία υπενθυμίζει επίσης ότι η Κίνα διατηρούσε πάντα μια αντικειμενική και αμερόληπτη θέση στο Κυπριακό, σεβόμενη πάντα την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

“Το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με βάση τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, μέσω των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Η λύση θα πρέπει να είναι συνολική, δίκαιη, λογική και σύμφωνη με τα συμφέροντα των δύο κοινοτήτων, και να μπορεί να αντέξει την ιστορική δοκιμασία», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η Κίνα υποστηρίζει ότι τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα μπορούν να διαδραματίσουν έναν εποικοδομητικό ρόλο ως προς την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy