Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις και ο ΠτΔ τα βάζει με τους συνδικαλιστές

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τους τομείς τις δικαιοσύνης, της υγείας, της παιδείας αλλά και το μέλλον του Κυπριακού προβλήματος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ρίχνει το γάντι στους συνδικαλιστές που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας.  

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικού Ήθους του ΚΕΒΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τα όσα δυσάρεστα εξελίσσονται στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος, εξέφρασε μεν το σεβασμό του προς τα συνδικαλιστικά δέσμια, διαμήνυσε ωστόσο με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο πως δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί το κράτος σε  συνδικαλιστικό φέουδο.

Σχολιάζοντας το οργανωμένο έγκλημα είπε πως η απόφαση είναι με κάθε τρόπο να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα και πως η έρευνες της Αστυνομίας δεν θα σταματήσουν.

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως στα θέματα της Υγείας και της Παιδείας είναι υπερβολικοί οι συνδικαλιστές, ο Πρόεδρος είπε πως «από τη μια θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση και από την άλλη είτε παρευρίσκονται συνδικαλιστές την ώρα που υποτίθεται διενεργούνται οι πειθαρχικές καταθέσεις, ανακρίσεις κλπ. Από τη μια έχουμε τους γιατρούς να λένε ότι σέβονται την έρευνα που θα γίνει αλλά από την άλλη προσπαθούν να επηρεάσουν τις έρευνες είτε μέσα από την απαράδεκτη δίωρη απεργία στην οποίαν κατήλθαν είτε μέσα από τη νέα ανακοίνωση ότι τάχα αίρουν την εμπιστοσύνη τους. Όταν θα βάλει υποψηφιότητα η κα Γιαννάκη να μην την ψηφίσουν ο κύριος ή οι κύριοι που νομίζουν ότι έγιναν κυρίαρχοι πλέον σε αυτό τον τόπο.”

“Κάνω πολλή υπομονή, αλλά κάποτε η υπομονή εξαντλείται”,  κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy