Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες απαντούν για υποθέσεις θυμάτων εμπορίας

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» με τίτλο «Κρατική αναλγησία για θύματα εμπορίας», επισημαίνουν ότι δεν εκκρεμούν ενέργειες από πλευράς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο δημοσίευμα, ωστόσο οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έχουν ήδη επικοινωνήσει με την Αστυνομία για λήψη συγκεκριμένων πληροφοριών και διευκρινήσεων.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στην ανακοίνωση, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας παρατηρούν ότι  η εμπορία προσώπων, ως πολυσύνθετο φαινόμενο απαιτεί τη συνεργασία πολλών εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματική στήριξη των θυμάτων.
 
Διευκρινίζουν ότι η στήριξη αυτή αφορά στην παροχή αναγκαίων πόρων διαβίωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διαμονής, ψυχολογικής στήριξης, εργασίας, κ.ά.
 
Προσθέτουν ακόμα πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, με βάση τη νομοθεσία, έχουν την ευθύνη συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων στήριξης θυμάτων. Ως εκ τούτου,  καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ανταπόκρισης, είτε παρέχοντας απευθείας υπηρεσίες στα θύματα, είτε μέσω συνεργασίας που έχουν αναπτύξει με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στη στήριξη θυμάτων.
 
Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, δεν έχουν αρμοδιότητα σε θέματα επαναπατρισμού και έκδοσης άδειας παραμονής στα θύματα, ζητήματα για τα οποία απατούν ενέργειες από άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και Τμήματα. Αιτήματα για συμβολή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας από άλλες Υπηρεσίες, διεκπεραιώνονται το συντομότερο δυνατό, αναφέρεται τέλος, στην ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy