Η Κύπρος κατέχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών σε αναλογία πληθυσμού

Η Κύπρος κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών σε αναλογία πληθυσμού της σε σύγκριση με άλλα κράτη αναφέρει μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη με αφορμή την 14η Ιουνίου που καθορίστηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Ο κ. Γιαννάκη αναφέρει ότι πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι η αιμοδοσία μπορεί να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες προσφορές προς τον συνάνθρωπο και μια από τις σπουδαιότερες πράξεις αγάπης και ανθρωπιάς. Προσθέτει ότι η ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, συνδράμει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος που αφορά στην έλλειψη αίματος.

“Στη χώρα μας, η εθελοντική αιμοδοσία είναι θεσμός. Η σταθερή αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών έχει ως αποτέλεσμα η Κύπρος να κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αμισθί εθελοντών αιμοδοτών σε αναλογία πληθυσμού της σε σύγκριση με άλλα κράτη. Οι άνθρωποι αυτοί με την στάση τους δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πολιτισμού”, αναφέρει ο Επίτροπος και καλεί όλους να γίνουν συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών και να είναι εκεί για τον συνάνθρωπο τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy