Η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προστατεύσει τους πολίτες

Η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προστατεύσει τους πολίτες τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, στην οποία συζητήθηκε η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και οι επιπτώσεις στην οικονομία και στον Κύπριο πολίτη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κώστα δήλωσε:

«Δυστυχώς σήμερα το Υπουργείο Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να εφαρμόσει τις εισηγήσεις της δικής του μελέτης οι οποίες δημιουργούν συνθήκες ανταγωνισμού αφού η Κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολη η είσοδος στη λιανική αγορά νέων ανεξάρτητων πρατηρίων ή πρατηρίων χαμηλού κόστους. Ακούσαμε επίσης ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα άλλης μελέτης, η ταχύτητα προσαρμογής των τιμών προς τα πάνω και προς τα κάτω είναι η ίδια άρα όλα όσα αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής στην Έκθεσή του δεν ισχύουν. Ουσιαστικά σήμερα η Κυβέρνηση με τα όσα ανέφερε, θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο είναι φυσιολογικές και δε χρειάζεται καν να μελετηθεί από τον Υπουργό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν αλλά ούτε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της επιβολής ΦΠΑ και επί του Φόρου Κατανάλωσης. Όσα αναφέρθηκαν σήμερα στην επιτροπή από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης μας έχουν προκαλέσει έκπληξη αλλά και έντονη απογοήτευση.

»Ως ΑΚΕΛ, δηλώνουμε πλέον ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προστατεύσει τους πολίτες της από αυτούς που ξεκάθαρα τους κλέβουν καθημερινά. Εδώ και πέραν των 3 ετών μετά την τεράστια αύξηση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, ως Κόμμα διαμαρτυρόμαστε συνεχώς για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε, προτείνουμε λύσεις προσπαθώντας να συμβάλουμε σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, η οποία ξεκίνησε μετά από επίμονες προσπάθειες της Κοιν. Επιτροπής Ενέργειας και των Οργανώσεων των Καταναλωτών και η οποία όμως δεν προχώρησε με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ,με την αποκλειστική ευθύνη να βαραίνει την Κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρο ότι και ακριβοπληρωμένες μελέτες υπάρχουν και λύσεις υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η διάθεση από την Κυβέρνηση να συγκρουστεί με κατεστημένα και συμφέροντα για να σταματήσει την κοροϊδία και την αισχροκέρδεια.»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy