«Η κυβέρνηση δεν υλοποιεί ούτε τους δικούς της ισχνούς προϋπολογισμούς»

Δυστυχώς η Κυβέρνηση συλλαμβάνεται απρόθυμη να υλοποιήσει ακόμα και τους ισχνούς προϋπολογισμούς που η ίδια συνέταξε, τονίζει το ΑΚΕΛ αναφερόμενο στη μη υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών.

“Η υλοποίηση του αναπτυξιακού προϋπολογισμού συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και μέσα στο 2016. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 η υλοποίηση του αναπτυξιακού προϋπολογισμού δεν ξεπέρασε ούτε το 25% της συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης” υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ καλώντας την Κυβέρνηση “να σταματήσει να επικαλείται δημοσιονομική στενότητα και να δώσει εξηγήσεις για την αδυναμία εφαρμογής ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής που να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

“Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για την ανάπτυξη, παραμένουν ωστόσο αναξιοποίητοι λόγω της ανεπάρκειας αλλά και της ανυπαρξίας σχεδιασμού” επισημαίνει ακόμα το ΑΚΕΛ.

Καταλήγοντας το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι θεωρεί πως το Κράτος σε περιόδους κρίσεων θα πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης. “Δυστυχώς η Κυβέρνηση συλλαμβάνεται απρόθυμη να υλοποιήσει ακόμα και τους ισχνούς προϋπολογισμούς που η ίδια συνέταξε” παρατηρεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy