Η Κυβέρνηση έχει αφαιρέσει από τους συνταξιούχους 400 εκατομμύρια ευρώ

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει από τους συνταξιούχους περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είκοσι τρεις  χιλιάδες συνταξιούχοι  έχουν χάσει τη μικρή επιταγή λόγω της επιμονής της κυβέρνησης  να αρνείται  τροποποίηση της Νομοθεσίας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για να μπορούν  χαμηλοσυνταξιούχοι που για διάφορους λόγους  δεν υπέβαλαν αίτηση  μέχρι  τις 30 Νοεμβρίου  2014, να μπορούν έστω και τώρα  να υποβάλουν.

Όπως αναφέρεται, 20 περίπου  εκατομμύρια ευρώ έχουν  αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους  μόνο από αυτή την απόφαση της κυβέρνησης η οποία καθόρισε μόνο για τους συνταξιούχους ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων . Άλλα 20 περίπου εκατομμύρια έχει αφαιρέσει η Κυβέρνηση  λόγω αλλαγής των κριτηρίων  για το πασχαλινό επίδομα, προστίθεται.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει επίσης ότι σχεδόν κανένα νοικοκυριό συνταξιούχων δύο ατόμων δικαιούται  το πασχαλινό επίδομα. Αν ληφθεί ακόμη υπόψη και η ζημιά  που έχουν υποστεί  από το γεγονός ότι  όλοι οι συνταξιούχοι  από το καλοκαίρι του  2013 πληρώνουν  στα νοσοκομεία, πληρώνουν και για τη μεταφορά τους  με λεωφορείο, η ζημιά για τους συνταξιούχους επί του βιοτικού  τους επιπέδου ξεπερνά το 30%, συμπληρώνει.

Τα στοιχεία  αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρέθεσε ο Γ.Γρ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης κατά τη διάρκεια της  διευρυμένης συνεδρίας της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας  την Παρασκευή.

Ο Γ.Γρ της ΕΚΥΣΥ, όπως αναφέρεται,  ενημέρωσε τα στελέχη της ΕΚΥΣΥ  ότι η κυβέρνηση αρνείται μέχρι στιγμής, παρόλα τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ, να δεχθεί πρόταση της Οργάνωσης για να μην υπολογίζονται όλοι οι τόκοι στα ετήσια εισοδήματα τους από τυχόν καταθέσεις που πιθανόν έχουν χαμηλοσυνταξιούχοι .

Αρνείται, όπως αναφέρει,  να κατανοήσει  την ανάγκη που οδήγησε τους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι  με πολλές οικονομίες και στερήσεις   φύλαξαν κάποια λεφτά για τα υστερινά τους, όπως  οι ίδιοι αναφέρουν,  τα οποία χρησιμοποιούν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη “καλύπτοντας την αμέλεια  της κυβέρνησης, η οποία άφησε τα νοσοκομεία να γονατίσουν και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ηλικιωμένους οι οποίοι περιμένουν χρόνια στις λίστες αναμονής”.  
Σημειώνεται ότι έκθεση για  τα οργανωτικά  αποτέλεσμα  της ΕΚΥΣΥ  ετοίμασε ο Επαρχιακός Γραμματέας  Μάρκος Τσιηφτές, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Ε.Γρ. της ΠΕΟ Λευκωσίας  Χαράλαμπος  Ηρακλείδης ο οποίος αφού  συνεχάρη  τα στελέχη της ΕΚΥΣΥ για την προσφορά τους, τους διαβεβαίωσε ότι η ΠΕΟ θα είναι κύριο στήριγμα των αγώνων των συνταξιούχων.   

Η Επαρχιακή Επιτροπή, συνεχίζει η ανακοίνωση, εκφράζοντας την αγανάκτηση  των συνταξιούχων για τα συνεχιζόμενα προβλήματα  εξουσιοδότησε την Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ  να μελετήσει νέα μέτρα αγώνα για την επανάκτηση των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, τα στελέχη της ΕΚΥΣΥ εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους  να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την οργάνωση τους και στον οργανωτικό αλλά και στον οικονομικό τομέα διότι εκτιμούν ότι  μόνον με μια δυνατή Οργάνωση μπορούν να αγωνιστούν για επαναφορά των  δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy