Η κυβέρνηση καλωσορίζει τη χθεσινή έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ

Η κυβέρνηση καλωσορίζει τη χθεσινή έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ και το γεγονός ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε προσπάθειες για δημιουργία συνθηκών που θα οδηγούν σε λύση του κυπριακού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι ικανοποιεί τη Λευκωσία το γεγονός ότι η γραμματείας του ΟΗΕ τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα διαφοροποιηθεί η δύναμη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο. Σύμφωνα πάντως με την έκθεση, ο προτεινόμενος προϋπολογισμός καλύπτει την ανάπτυξη 860 μελών στρατιωτικού προσωπικού ωστόσο, ο ΓΓ του ΟΗΕ προτείνει μείωση του προσωπικού στους 834 για το διάστημα 2018-19.
Για τη σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας στη Βάρνα που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η απόφαση κατά πόσο θα γίνει η Σύνοδος θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο στις 22 Μαρτίου.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι επιδίωξη είναι να βρεθούν τρόποι προκειμένου να τερματιστεί η προκλητικότητα της Τουρκίας και η προσπάθεια παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα.
Για τις χθεσινές δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, είπε ότι η Γερμανία στέλλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ότι το κυπριακό είναι πολύ σημαντικό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy