Η Κομισιόν διαψεύδει κλείσιμο συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Τα σύνορα με τα Σκόπια δεν είναι κλειστά και η Κομισιόν επιβεβαιώνει σήμερα ότι αφενός υπάρχουν προσφυγικές ροές, αφετέρου οι δύο κυβερνήσεις έχουν συνεννοηθεί, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν για το προσφυγικό Νατάσα Μπερτώ.

Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ να διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στο σύνολο του ελληνικού Τύπου που ήθελαν τα σύνορα κλειστά, η εκπρόσωπος της Κομισιόν για το προσφυγικό δήλωσε: “προφανώς και περισσότερες λεπτομέρειες γνωρίζουν οι διαχειριστές των συνόρων, δηλαδή οι δύο αρχές των δύο εμπλεκόμενων χωρών, αλλά η κατανόηση της Κομισιόν σήμερα είναι πως υπάρχουν προσφυγικές ροές από την Ελλάδα προς τα Σκόπια.” Συμπλήρωσε δε πως “μέσα στο Σαββατοκύριακο τα κράτη μέλη είχαν ενημερώσει το ένα το άλλο”.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι τα σύνορα είναι ανοικτά και εξήγησε ότι “είναι ξεκάθαρο σε ποιους είναι επιτρεπτό να περνάνε και σε ποιους όχι”, διευκρινίζοντας πληροφορίες για το υποτιθέμενο “φιλτράρισμα” των Αφγανών από τις αρχές των Σκοπίων.

Η εκπρόσωπος εξήγησε ότι “η πολιτική συζήτηση για το θέμα έλαβε χώρα την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής και στο περιθώριο αυτής την Παρασκευή”.

Η Κομισιόν είναι ευτυχής που επικράτησε “η κοινοτική προσέγγιση” ανέφερε η Επίτροπος και δεν βλέπει υπαναχώρηση κανενός από την πολιτική υπόσχεση που εδόθη στον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ανοιχτά σύνορα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy