Η Κομισιόν καταθέτει πρόταση για την αναθεώρηση της οδηγίας για τις πωλήσεις αγαθών μέσω διαδικτύου

Τροποποιημένη πρόταση για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της προτεινόμενης οδηγίας σχετικά με τις πωλήσεις αγαθών μέσω διαδικτύου και άλλες πωλήσεις εξ αποστάσεως για την κάλυψη των πωλήσεων αγαθών εκτός σύνδεσης, κατέθεσε σήμερα η Κομισιόν.

Όπως έγινε γνωστό η αρχική πρόταση σχετικά με την ηλεκτρονική πώληση αγαθών παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2015 μαζί με την πρόταση την παροχή ψηφιακού περιεχομένου στο πλαίσιο της δέσμευσης της Κομισιόν να υλοποιήσει τη στρατηγική ψηφιακής ενιαίας αγοράς.

Σκοπός της πρότασης είναι να καταργηθούν τα εμπόδια λόγω των διαφορών στο δίκαιο των συμβάσεων που εμποδίζουν τη διασυνοριακή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι τροποποιήσεις της πρότασης ακολουθούν τις προσκλήσεις για μεγαλύτερη ευθυγράμμιση των κανόνων που εφαρμόζονται στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου και εκτός σύνδεσης και για την αποφυγή κατακερματισμού. Η Κομισιόν είχε ήδη δεσμευτεί, κατά την έγκριση της αρχικής πρότασης, να αξιολογήσει την ανάγκη θέσπισης συνεκτικών κανόνων βάσει της ανάλυσης της υφιστάμενης νομοθεσίας για τους καταναλωτές.

Τα αποτελέσματα αυτά εισήχθησαν στις συζητήσεις μεταξύ των συννομοθετών. Δεδομένης της αυξανόμενης σημασίας τόσο των διαδικτυακών όσο και των offline πωλήσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις, αυτή η τροποποιημένη πρόταση θα εξασφαλίσει ότι θα επωφεληθούν από ένα συνεκτικό νομικό πλαίσιο πέρα ​​από τα σύνορα της ΕΕ. Η τροποποιημένη πρόταση θα διαβιβαστεί τώρα στο Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για να συνεχιστεί η τρέχουσα νομοθετική διαδικασία, αναφέρει η Κομισιόν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy