«Η κρατική γη δεν ανήκει μόνο σε μας, ανήκει στις επόμενες γενιές»

Με αφορμή το ξεπούλημα κρατικής περιουσίας 2,5 εκ. τ.μ. από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής και Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, δήλωσε ότι ενώ η κυβέρνηση από τη μία αναφέρει ότι η οικονομία πάει καλά, από την άλλη επιμένει εκποίηση 37 τεμαχίων κρατικής γης που ισούνται με δυόμισι εκατομμύρια περίπου τετραγωνικά μέτρα.

Αυτούσια η δήλωση:
 
“Η κυβέρνηση από τη μια λέει ότι η οικονομία πάει καλά, από την άλλη επιμένει στην εκποίηση 37 τεμαχίων κρατικής γης που ισούνται με δυόμισι εκατομμύρια περίπου τετραγωνικά μέτρα.

Στον κατάλογο περιλαμβάνεται ολόκληρος ο Οικισμός Βερεγγάρια στη Λεμεσό, προνομιακά τεμάχια στο Πισσούρι και τη Γεροσκήπου, μεγάλο μέρος της Αρχιγραμματείας στη Λευκωσία, η Κρατική Έκθεση στην Έγκωμη, μεγάλα τεμάχια στην Αγλαντζιά και πολλά άλλα.

Οι κυβερνώντες ζητούν να εγκρίνουμε ένα νομοσχέδιο που θα αποξενώνει αυτή την τεράστια έκταση κρατικής γης αλλά αρνούνται να δώσουν στη Βουλή τη μελέτη που έγινε προς αυτόν τον σκοπό.

Ζητούν ουσιαστικά να τους δώσουμε εν λευκώ εξουσιοδότηση οποιασδήποτε έκτασης κρατικής γης και τώρα και αύριο και στο μέλλον.

Καμιά Βουλή δεν νομιμοποιείται να δώσει τέτοια εν λευκώ εξουσιοδότηση σε οποιοδήποτε  Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε αυτές τις μεθοδεύσεις εμείς δεν θα συνηγορήσουμε. Θεωρούμε ότι η κρατική γη είναι ένας πλούτος του τόπου που δεν ανήκει μόνο σε εμάς. Ανήκει στις επόμενες γενιές και θα πρέπει να αξιοποιείται με τη μεγαλύτερη προσοχή για πραγματικά δημόσιο όφελος”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy