Η Λάρνακα αφήνει πίσω τη χειρότερη πενταετία

Της Χρυστάλλας Αντωνίου

Λίγες ώρες μόνο πριν από τις εκλογές της 18ης του Δεκέμβρη, οι κάτοικοι της Λάρνακας καλούνται να επιλέξουν και να ψηφίσουν.

Οι ανέντιμες και ανήθικες συμπεριφορές και η αθέτηση «δεσμεύσεων» είχαν την τιμητική τους. Αυτό τον τρόπο επιλέγουν για να δίνουν τις πολιτικές μάχες. Παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Εμείς απαντούμε και καλούμε και τον κόσμο της Λάρνακας να απαντήσει.Να πει φτάνει! Να πει τέρμα στην ανυποληψία που έφεραν την πόλη μας οι χειρισμοί της τελευταίας πενταετίας.

Χειρισμοί και απραξία από τον κ. Λουρουτζιάτη, τον οποίο στήριξε ο ΔΗΣΥ και ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος διετέλεσε αντιδήμαρχος για τεσσεράμισι σχεδόν χρόνια. Και δεν τον είδαμε να διαφοροποιείται καθόλου, αντίθετα στήριζε τον κ. Λουρουτζιάτη και ήταν εκεί. Ούτε τον είδαμε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ούτε τότε, ούτε κατά τους 9 μήνες που δημαρχεύει. Ούτε τον είδαμε, ούτε τον ακούσαμε στις γειτονιές και στους συνοικισμούς, που αφέθηκαν έρμαιο της απραξίας.

Πού ήταν ο κ. Χριστοδούλου να δει και να πάρει μέτρα; Οι εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες δεν είναι απλά εικόνες. Είναι η καθημερινότητά μας. Είναι η ζωή μας. Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Και δεν μας ικανοποιεί. Αυτό το έργο θέλει να συνεχίσει ο κ. Χριστοδούλου;

Εμείς λέμε ότι δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση και επιβάλλεται να την αλλάξουμε. Με τη νοημοσύνη μας παίζει και ο κ. Αλέξης Μιχαηλίδης. Στέλεχος του ΔΗΚΟ που αντιστρατεύτηκε τις αποφάσεις του κόμματός του και επέλεξε τη στήριξη επίσης του κ. Λουρουτζιάτη στις προηγούμενες εκλογές, αθέτησε την υπογραφή του στο κόμμα του σε αυτή την εκλογική διαδικασία και περιμένει να τον πιστέψουν οι Λαρνακείς με τη λάσπη που ρίχνει προεκλογικά. Στην απουσία των επιχειρημάτων επέλεξαν τον βρόμικο πόλεμο με κτυπήματα κάτω από τη μέση.

Επιστράτευσαν το ψέμα στην προεκλογική εκστρατεία με την εμπλοκή και του Υπουργού Μεταφορών, κ. Μάριου Δημητριάδη, για το θέμα του λιμανιού και της μαρίνας. Οι Λαρνακείς έζησαν τη χειρότερη πενταετία. Η ιστορία μας και η αξιοπρέπειά μας ούτε τη στασιμότητα αποδέχονται ούτε το πισωγύρισμα. Πιστεύουμε στην εντιμότητα, στο ήθος και στην ικανότητα που χαρακτηρίζουν τον Ανδρέα Βύρα. Ενα νέο άνθρωπο, πετυχημένο στη μέχρι σήμερα σταδιοδρομία του, κοινωνική και επαγγελματική.

Οι γνώσεις, η αποφασιστικότητα και η διεκδικητικότητα μαζί με την αγάπη του για την πόλη του είναι χαρακτηριστικά που συμπληρώνουν την προσωπικότητα του Ανδρέα. Τον στηρίζουμε γιατί ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να αναγεννήσει την αγαπημένη μας πόλη. ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ!

 

*Επαρχιακή γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy