Η Λάρνακα απαιτεί αυτό που δικαιούται: Σεβασμό!

559

Του Ανδρέα Μουσκάλλη

Είναι σε όλους γνωστό ότι η Λάρνακα διαχρονικά ήταν ο φτωχός συγγενής σε ό,τι αφορά τα έργα ανάπτυξης, την ευημερία των κατοίκων της και γενικά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της. Ενώ κάποτε η Λάρνακα ήταν η πρωτεύουσα της Κύπρου και κέντρο εμπορίου και ανάπτυξης, η παρακμή που ακολούθησε άφησε τα σημάδια της στους κατοίκους και στην ίδια την πόλη.

Ο νέος δήμαρχος Α. Βύρας και το Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζουν πολύ καλά και την ιστορία της πόλης και τις αδικίες τις οποίες υπέστη διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς. Θεωρώ ότι τώρα με τον νέο δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει ένα καινούργιο, όμορφο, ποιοτικό όραμα για την πόλη, το οποίο όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων, ενστερνίζονται και αγκαλιάζουν με εμπιστοσύνη, αγάπη και αισιοδοξία.

Η μετακίνηση των διυλιστηρίων, η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, η δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής, η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας, είναι έργα σημαντικής αξίας και προοπτικής για την πόλη, τους κατοίκους της και τους ξένους επισκέπτες της.

Η υλοποίησή τους θα προσθέσει αξία στη φυσιογνωμία της πόλης, στην ποιότητα των υποδομών της και γενικά στην αναγεννησιακή της προοπτική.

Και ενώ τα μεγάλα έργα υποδομής βρίσκονται σε στάδιο προχωρημένης εκτέλεσης, υπάρχουν προβλήματα στο κέντρο της πόλης τα οποία καταστρέφουν και μειώνουν τις μεγάλες προσπάθειες του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε απόσταση 20 μέτρων από τη Λεωφόρο Μακαρίου, στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν κτίρια ετοιμόρροπα και εγκαταλελειμμένα, τα οποία αποτελούν εστίες βρομιάς και εξάπλωσης επικίνδυνων ασθενειών, εκτός της οπτικής ρύπανσης και δυσφορίας που προκαλούν. Είναι ένας τόπος ντροπής για την πόλη και τους κατοίκους της.

Τα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα αυτά κτίρια αποτελούν ιδιοκτησία της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Τα κτίρια αυτά λειτουργούσαν τα παλιά χρόνια ως Βιομηχανική Περιοχή Παμπούλας.

Παρ’ όλες τις έντονες και συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες του δημάρχου μας και του Δημοτικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Εμπορίου δεν ανταποκρίνεται στην κατεδάφιση των ετοιμόρροπων και ενοχλητικών αυτών κτιρίων, βρίσκοντας διάφορες φθηνές δικαιολογίες.

Οι πολίτες της Λάρνακας απαιτούν από το Υπουργείο Εμπορίου ή οποιαδήποτε άλλη Αρχή ή θεσμό να κατεδαφίσει άμεσα τα κατεστραμμένα και ετοιμόρροπα κτίρια στο κέντρο της πόλης τους και όπως δοθεί ο χώρος τούτος στο Δήμο Λάρνακας για δημιουργία παιδότοπου, μιας όασης για τα παιδιά, τόσο αναγκαίας στη σύγχρονη εποχή.

Η Λάρνακα δεν ζητά τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που δικαιούται. Απαιτεί μόνο σεβασμό.*Προπονητής ποδοσφαίρου

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.