Η Λάρνακα προχωρεί στη διοργάνωση του Ευρω-Μεσογειακού Φόρουμ Νεολαίας

Η Λάρνακα προχωρεί στη διοργάνωση του Ευρώ-Μεσογειακού Φόρουμ Νεολαίας (Larnaka Euro-Med Youth Forum) και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων την Τρίτη 11 Ιουλίου στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτης Σεντόνας, ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Ανδρέας Κεττής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Χριστόδουλος Ιωάννου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ανδρέας Χριστοφόρου, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λειτουργός του Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας Μυρτώ Κατσούρη και υπηρεσιακοί Λειτουργοί».

«Tο Ευρώ-Μεσογειακό Φόρουμ Νεολαίας”, σημειώνει, θα αποτελεί ένα νέο θεσμό για την Λάρνακα που θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, θα διαρκεί 3 – 4 μέρες και θα τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου της πόλης. Η διοργάνωση του Φόρουμ αποτελεί κοινή πρωτοβουλία μεταξύ του Δήμου Λάρνακας, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Το Ευρώ-Μεσογειακό Φόρουμ Νεολαίας, θα αποτελεί ένα σημείο συνάντησης και παραγωγικού διαλόγου για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους νέους».

Στο Φόρουμ που θα διεξάγεται εντός Απριλίου «θα λαμβάνουν μέρος νέοι από την Κύπρο, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της νότιας ακτής της Μεσογείου και από γειτονικές χώρες όπως το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο με σκοπό να αναδειχθεί η επιτακτική ανάγκη για συλλογική δράση σε κοινά ζητήματα που τους απασχολούν».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy