Η Λεμεσός είναι και άλλα…

676

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, αφότου δημιουργήθηκε, επιτελεί ένα σημαντικό έργο στον τομέα της προβολής της Λεμεσού, ιδιαιτέρα στο εξωτερικό, μέσα από διεθνείς εκθέσεις και άλλες ευκαιρίες. Παράλληλα, με διάφορες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, έχει καταφέρει μέσα από τη συνεργασία με άλλους φορείς να εφαρμοστούν προγράμματα και να υιοθετηθούν δραστηριότητες που αναβαθμίζουν και εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της Λεμεσού, παρέχοντας παράλληλα και ευκαιρίες βελτίωσης της ποιότητας της καθημερινότητας και γενικότερα της ζωής των ντόπιων.

Η τελευταία πρωτοβουλία που ανέλαβε η Εταιρεία και την παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα, είναι η δημιουργία ενός βίντεο εικονικής πραγματικότητας με την ονομασία “Limassol – 365 Days Active”, στο οποίο περιλαμβάνονται κάποιες από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στη Λεμεσό. Εκδηλώσεις όπως το Καρναβάλι, ο Μαραθώνιος και το Τουρνουά Καλαθόσφαιρας. Επίσης, προβάλλονται η Μαρίνα Λεμεσού, το Παλιό Λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο.

Σκοπός αυτού του βίντεο που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα προωθηθεί σε τουριστικές εκθέσεις, σε ομάδες δημοσιογράφων και τουριστικών συμβούλων και στο ευρύ κοινό, είναι «οι επισκέπτες να ταξιδέψουν στη Λεμεσό από το σπίτι τους και να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία ενός εικονικού ταξιδιού… να πάρουν μια γεύση από τον παλμό της Λεμεσού και να συνδεθούν συναισθηματικά με την ομορφιά και τους ανθρώπους της».

Σίγουρα θετική και αυτή η πρωτοβουλία της ΕΤΑΠΛ, ωστόσο παρακολουθώντας αυτό το βίντεο διαπιστώνει κανείς μια επιλεκτικότητα σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό του, που δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινε εσκεμμένα. Προβάλλεται δηλαδή μια πανοραμική άποψη της πόλης της Λεμεσού, με την αρχή να γίνεται από τη μαρίνα και τη συνέχεια να εξελίσσεται πάνω από τα ψηλά και άλλα σύγχρονα κτίρια της πόλης και το παραλιακό της μέτωπο, με επίκεντρο τις αποβάθρες στον Μόλο. Το βίντεο διανθίζεται και με αστραπιαία στιγμιότυπα από τον Μαραθώνιο, το Καρναβάλι και κάποιες άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Προβολή δηλαδή εξειδικευμένων θεμάτων που στοχεύουν σε συγκεκριμένο είδος τουρισμού. Όμως η Λεμεσός δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η ίδια η πόλη με το ιστορικό κέντρο της και τα αξιοθέατά της, είναι οι άνθρωποί της και κάποια ιδιαίτερα στοιχεία από την ταυτότητά της, που καθόλου δεν περιλαμβάνονται στο βίντεο. Όπως δεν περιλαμβάνεται και κανένα στοιχείο που να σχετίζεται και να προβάλλει την εκτός πόλης Λεμεσό.Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.