Η λογοτεχνία πάει στην πόλη ξανά

Η λογοτεχνία πάει στην πόλη ξανά

Για τρίτη χρονιά το Βιβλιοτρόπιο, το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού συνδιοργανώνουν βραδιά λογοτεχνικής ανάγνωσης με τίτλο Η λογοτεχνία στην πόλη.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αναγνώσει μέχρι τρία ποιήματα ή ένα πεζό κείμενο μικρής έκτασης ενός αγαπημένου του λογοτέχνη συνολικής διάρκειας τριών περίπου λεπτών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 19:30.

Σε περσινό αφιέρωμα του Ορίζοντα για την εκδήλωση, ο Παντελής Μάκη (εκ μέρους του Βιβλιοτροπίου) μας ανέφερε ότι στόχος της εκδήλωσης «είναι από τη μια, να μεταφέρει τη λογοτεχνία στην καρδιά της πόλης, δίνοντας το μήνυμα ότι η λογοτεχνία δεν αφορά τους λίγους και μυημένους και, από την άλλη, θέτοντας τον αναγνώστη στο επίκεντρο να του δώσει την ευκαιρία να επιλέξει και να μοιραστεί ένα απόσπασμα από ένα λογοτεχνικό κείμενο που διάβασε και του άρεσε».

Παρ’ όλο που η ανάγνωση είναι μια καθαρά προσωπική εμπειρία ο Παντελής Μάκη πιστεύει ότι «όταν αυτό που διαβάζεις το μοιράζεσαι ή και το συζητάς με άλλα άτομα -και αυτή είναι η κύρια λειτουργία των λεσχών ανάγνωσης- τότε η αναγνωστική σου εμπειρία εμπλουτίζεται καθώς ανακαλύπτεις καινούριες προσεγγίσεις που φωτίζουν διαφορετικά αυτό που έχεις διαβάσει».

Η εκδήλωση αυτή, σύμφωνα με την Κατερίνα Βοσκαρίδου Πάκκου (εκ μέρους της Λέσχης Ανάγνωσης Πυρείον και του Κέντρου Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο) «ήρθε σαν συνέχεια προηγούμενων εκδηλώσεων που είχαν στόχο να μεταφέρουν το βιβλίο στην ύπαιθρο, στην πόλη, στην παραλία ή να αποτελέσουν απαρχή για συζητήσεις γύρω από το βιβλίο». Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε, σιγά-σιγά, «η παρέα μεγαλώνει, το κοινό ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό. Η ανάγκη για μοίρασμα της αναγνωστικής εμπειρίας είναι δεδομένη».

Προαύλιος χώρος Βιβλιοθήκης ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός, Τετάρτη 27 Ιουνίου, 19:30

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy