Η Μόσχα χαρακτήρισε απαράδεκτο το αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στη Συρία

Η αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός στη Συρία στις 17 Μαϊου έπληξε αμάχους και είναι απαράδεκτη, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Γκατίλοφ, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έκανε τις δηλώσεις αυτές από τη Γενεύη, είπε ότι η επίθεση αυτή παραβίασε την εθνική κυριαρχία της Συρίας και ότι δεν θα συμβάλει στις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής επίλυσης της σύγκρουσης.

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε χθες Πέμπτη αεροπορική επιδρομή εις βάρος της πολιτοφυλακής η οποία στηρίζεται από τη συριακή κυβέρνηση και η οποία συνιστά απειλή για τις ΗΠΑ και για τους υποστηριζόμενους από αυτές Σύρους μαχητές στα νότια της χώρας. Οι αξιωματούχοι τη χαρακτήρισαν μέτρο αμιγώς αμυντικού χαρακτήρα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που η πολιτοφυλακή κατευθυνόταν προς τη στρατιωτική βάση αλ Τανφ στη νότια Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία, η οποία χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές δυνάμεις και τις δυνάμεις των ανταρτών που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.

Ο Γκατίλοφ, πάντως, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του αφορούν την επίθεση της 17ης Μαΐου –για την οποία η Ουάσινγκτον δεν έχει κάνει καμία δήλωση– και όχι τη χθεσινή. Από την πλευρά της, στρατιωτική πηγή που πρόσκειται στη συριακή κυβέρνηση, δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής η οποία υποστηρίζεται από τη Δαμασκό, έπληξε “έναν από τους στρατιωτικούς μας στόχους” χωρίς να διευκρινίσει, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι από τη χθεσινή επίθεση σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι και προκλήθηκαν υλικές ζημιές και πρόσθεσε ότι η επίθεση συνιστά εμπόδιο στις προσπάθειες του συριακού στρατού και των συμμάχων του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy