Η νέα γενιά τον εμπιστεύεται

Του Χρίστου Χριστόφια*

Έφτασε η ώρα της πράξης. Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο ακούστηκαν για άλλη μια φορά πάρα πολλά λόγια, δεσμεύσεις, υποσχέσεις, ταξίματα. Ακούστηκαν για άλλη μια φορά πάρα πολλές μισές αλήθειες, ακόμα και μεγάλα ψέματα.

Γέμισαν τα δελτία ειδήσεων με εγκαίνια, κόψιμο κορδελών, κοινωνικές παροχές και βοηθήματα που όψιμα μοιράζει η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αφού πρώτα δημιούργησε μαξιλαράκι μέσα από τις αιματηρές περικοπές που οι ίδιοι έκαναν τα τελευταία χρόνια για να επικαλούνται σήμερα ανάπτυξη… για τους λίγους κι εκλεκτούς.

Γέμισαν οι δρόμοι, οι ιστοσελίδες, τα γραμματοκιβώτια με πανάκριβες διαφημίσεις για υποσχέσεις που μοιράζει αβίαστα ο Νικόλας Παπαδόπουλος χωρίς υπευθυνότητα, ανεξαρτήτως αν είναι υλοποιήσιμες την επομένη των εκλογών, μετά που ο ίδιος στήριξε την εκλογή Αναστασιάδη το 2013 και ακολούθως ψήφιζε στη Βουλή το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του κόσμου.

Γέμισαν τα πάνελ των συζητήσεων με εκπρόσωπους κι απρόσωπους, που μας καλούν να πιστέψουμε το αφήγημα της αναξιοπιστίας και των παλινδρομήσεων στο Κυπριακό, που οδήγησαν τις συνομιλίες σε αδιέξοδο, αφού όλοι διαβεβαιώνουν πως δεν έκανε ο κ. Αναστασιάδης ό,τι περνούσε απ’ το χέρι του και κρύφτηκε πίσω από την τουρκική αδιαλλαξία που παραμένει έτσι κι αλλιώς η βασική αιτία μη λύσης.

Γέμισαν τα αυτιά μας από λεονταρισμούς και παλιές αποτυχημένες συνταγές «νέας στρατηγικής» από τον κ. Παπαδόπουλο που μόνο προϋποθέσεις απόκλισης με την τουρκοκυπριακή πλευρά μπορεί να δημιουργήσουν και όχι σύγκλισης που είναι ο στόχος, για να απαλλαγούμε αμφότεροι από την κατοχή και τον εποικισμό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε οι νέοι άνθρωποι αυτού του τόπου να πάρουμε θέση στην πράξη.

Η αποχή δεν είναι πράξη. Με τη μη συμμετοχή αφήνουμε τους άλλους να αποφασίσουν και για εμάς, χωρίς εμάς. Εμείς οι νέοι και νέες, μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, επιστήμονες, αγρότες, αυτοεργοδοτούμενοι, είμαστε το μέλλον. Το μέλλον όμως που εμείς οι ίδιοι θα χαράξουμε με την ψήφο μας. Έχοντας υπόψιν πάντα πως απέναντι από τα λόγια υπάρχει σε αυτές τις εκλογές και μια επιλογή των πράξεων. Μια επιλογή που μας καλεί να τον εμπιστευτούμε.

Ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος υποψήφιος που καθαρά, έντιμα, συνειδητά και υπεύθυνα δεν τάσσει από δω κι από εκεί. Ο μόνος υποψήφιος που προσγειωμένα, μετρημένα και σοβαρά, μας προτάσσει το δικό του «Συμβόλαιο Ελπίδας και Προοπτικής». Ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης με εφικτές προτάσεις σε όλους τους τομείς με βασικό στοιχείο τη μετατροπή του μοντέλου ανάπτυξης της οικονομίας σε προοδευτικό και προς όφελος των πολλών και όχι μόνο των λίγων.

Ένα πρόγραμμα που έχει στο επίκεντρό του τη θεσμοθετημένη αποκατάσταση και επέκταση των απορρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας, της επέκτασης της δημόσιας και δωρεάν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, την ενίσχυση της στήριξης των εθνοφρουρών, τον αναπροσανατολισμό της συντηρητικής στροφής των σχολείων με μια προοδευτική επιστημονικά καταρτισμένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, μακριά από πειραματισμούς και αυταρχισμό.

Ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί με αξιοπιστία και σταθερότητα να επαναφέρει την πλευρά μας στις συνομιλίες. Ο μόνος υποψήφιος που τον εμπιστεύονται και οι Τουρκοκύπριοι και έχει τη δυνατότητα όλοι μαζί να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, αναγκάζοντας την κατοχική Τουρκία να πάρει τα στρατεύματά της και να φύγει, χωρίς εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα.

Να ζήσουμε σε μια Κύπρο της ειρήνης και της ευημερίας, που θα συμβάλει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην προσπάθεια για παγκόσμια ειρήνη μακριά από τον κυκεώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Τον εμπιστευόμαστε. Πάμε μαζί με πράξεις και όχι κούφια λόγια. Πάμε μαζί για την πραγματική αλλαγή!

*Γενικός Γραμματέας ΕΔΟΝ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy