Οι νέοι δεν ρισκάρουμε: Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Της Αδαμαντίας Ζαχαρίου*

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τις Βουλευτικές εκλογές και εσύ είσαι αυτός που θα καθορίσεις με την ψήφο σου το μέλλον, τα συμφέροντά σου. Τα δικαιώματα που σου ανήκουν αλλά κάποιοι αδίσταχτα, σου στερούν καθημερινά.

Η οικονομική κρίση κτυπάει κόκκινο, τα προβλήματα δεν σταματούν πουθενά και η καθημερινότητα έχει καταντήσει αγώνας. Παρ’ όλα αυτά οι πολιτικές αυστηρής λιτότητας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση Αναστασιάδη, όχι μόνο αποδεικνύονται ανίκανες να επιλύσουν τα προβλήματα, αλλά τα επιτείνουν.

Δυστυχώς σε αυτή την οικονομική κρίση, τις πιο σκληρές και οδυνηρές συνέπειες υφίστανται οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την κρίση και την εξαθλίωση. Προτεραιότητα μας θα έπρεπε να ήταν η έξοδος από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, η οποία θα επιτρέψει στους συμπολίτες μας να ξεφύγουν από την ανεργία, τη φτώχεια και τη μετανάστευση και να ανακτήσουν τα εισοδήματα, τα δικαιώματα και κυρίως την αξιοπρέπεια τους.

Άλλοι ευθύνονται, άλλοι πληρώνουν. Άλλωστε τι να περιμένεις όταν δύναμη και κύρος έχει καταλήξει να θεωρείται η αχορταγία και η κατάχρηση της εξουσίας; Οι εργατικές κατακτήσεις τσακίζονται, οι μισθοί κατάντησαν γελοίοι, οι απωλήσεις δίνουν και πέρνουν. Το άλλοτε με αγώνες και αίμα κερδισμένο 8ωρο καταργείται.

Ας συνειδητοποιήσουμε και να θυμίσουμε σ΄όσους το ξέχασαν ότι το νόημα είναι να διεκδικούμε τα συμφέροντα των νέων, των εργαζομένων και όχι το συσσωρευμένο πλούτο και τους εκπροσώπους του. Να διεκδικήσουμε την αντιστροφή του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν σήμερα πολλοί από τους εργαζομένους. Να κάνουμε τους αγώνες του χτες παράδειγμα για να οργανώσουμε τους ελπιδοφόρους αγώνες του σήμερα.

Μην δώσεις ξανά την ευκαιρία σ’ αυτούς που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, με μέτρα που είναι στην ίδια λογική με τις αιτίες που δημιούργησαν την κρίση.

Στις 22 Μαίου έχεις την επιλογή και μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Στις 22 Μαίου στηρίζουμε ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις γιατί μόνο με συλλογική δύναμη και υπευθυνότητα η διαφορά θα γίνει πράξη.  Η αποχή είναι γι’ αυτούς που δεν έχουν όραμα και ελπίδα, γι΄αυτούς που έμαθαν να αποφασίζουν άλλοι για πάρτη τους. Μην γίνεις ένας απ΄αυτούς, δεν το αξίζεις.

*Προοδευτική Κ.Φ. Πάτρας

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy