Οι πιο… κουφές ερωτήσεις ευρωβουλευτών προς την Κομισιόν!

Συχνά ακούγεται η άποψη ότι το επίπεδο του Κοινοβουλίου στην Ελλάδα είναι χαμηλό. Ωστόσο, φαίνεται ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στη χώρα όπου «ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα».

Αντιθέτως, το Politico συγκέντρωσε μερικές από τις πλέον… ξεκούδουνες ερωτήσεις που απηύθυναν ευρωβουλευτές -μερικοί εκ των οποίων ιδιαίτερα γνωστοί- προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαιτώντας απαντήσεις.

Για παράδειγμα, η Μιρέιγ Ντ’ Ορνανό του κόμματος της Μαρίν Λεπέν ζήτησε να μάθει αν η Κομισιόν προωθεί τα… έντομα ως εναλλακτική πηγή διατροφής στην Ευρώπη, λέγοντας, μάλιστα, ότι η θρεπτική τους αξία είναι παρόμοια με αυτή των… συμβατικών τροφών και το κόστος παραγωγής τους πολύ χαμηλό, αν και παραδέχεται ότι τα φαγώσιμα έντομα δεν συμβαδίζουν με τις διατροφικές συνήθειες των Ευρωπαίων.

Από την πλευρά του, ο Άντζελο Τσιόκα της Λέγκας του Βορρά ζήτησε από την Επιτροπή να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της παραγωγής… σαλιγκαριών, για να βοηθήσει αγρότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο συνάδελφός του Μάριο Μποργκέζιο, από την άλλη, ζήτησε να μάθει πού βρέθηκε τόσο… αίμα στο διεθνές αεροδρόμιο του Μιλάνου! Αποκαλύφθηκε ότι προερχόταν από κρέατα που ξεπάγωναν μέσα στις αποσκευές κάποιων επιβατών και ο Μποργκέζιο απαίτησε από την Κομισιόν να βάλει τέλος στο… αιματηρό αυτό φαινόμενο.

Για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε τσίρκο αγωνίζεται εδώ και ένα χρόνο ο Ούγγρος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Ίστβαν Ουιχέλι, ο οποίος ζητά από την Κομισιόν ενιαία αντιμετώπισή τους σε όλη την Ε.Ε.

Από την άλλη, ο Ιρλανδός ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Λουκ Μινγκ Φλάναγκαν απαίτησε από την Κομισιόν να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μετριέται ο… χρόνος στην Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι οι συμπατριώτες του τον μετρούν διαφορετικά και ότι αδικούνται από την ευρωπαϊκή μέθοδο μέτρησής του…

Ο «δικός μας» Θοδωρής Ζαγοράκης, από την πλευρά του, προτείνει οριστική λύση για την παιδική παχυσαρκία: να αφιερωθεί περισσότερος σχολικός χρόνος στον αθλητισμό και ζήτησε από την Κομισιόν να τον πληροφορήσει για τον ελάχιστο αριθμό ωρών γυμναστικής στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. και σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy