Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Ενώπιον ακόμα μίας πρόκλησης βρίσκεται η Ομόνοια η οποία σήμερα (16:00, Primetel) αντιμετωπίζει το ΑΠΟΕΛ.

Οι «πράσινοι» καλούνται να φτάσουν στη νίκη πρώτιστα για βαθμολογικούς λόγους και κατά δεύτερο για το γόητρο. Σίγουρα τη δεδομένη στιγμή εκείνο που έχει σημασία είναι το βαθμολογικό κέρδος.

Ενδεχόμενη νίκη μπορεί να αφήσει την ομάδα μόνη στην 3η θέση, σε περίπτωση ήττας της Ανόρθωσης. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο με την έναρξη της β’ φάσης αφού η 3η θέση οδηγεί στην Ευρώπη.

Φυσικά υπάρχει και το χειρότερο σενάριο σε ενδεχόμενη ήττα, η ομάδα να βρεθεί στην 5η θέση (με νίκες Ανόρθωσης και ΑΕΚ).

Ολα αυτά αποτελούν θεωρητικά σενάρια, αφού η ομάδα θα έχει στη συνέχεια ακόμα δέκα ντέρμπι μπροστά της. Συνεπώς, υπάρχει ακόμη χρόνος για τα όποια σενάρια και εκείνο που έχει σημασία τη δεδομένη στιγμή είναι ότι μία νίκη θα έχει πολλαπλά οφέλη για το «τριφύλλι».

Οι ποδοσφαιριστές ζουν και αναπνέουν κυριολεκτικά για το «αιώνιο» ντέρμπι. Είναι από τα παιγνίδια όπου ο καθένας θέλει να αγωνίζεται. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει πίστη και θέληση για το τρίποντο. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες και πολύ καλά γνωστές.

Ο Κώστας Καϊάφας, ο οποίος έχει φάει με το… κουτάλι τέτοια ντέρμπι, γνωρίζει πού πρέπει να στηριχτεί η ομάδα του για να φτάσει στη νίκη. Τις προηγούμενες ημέρες δούλεψε αρκετά στις προπονήσεις τόσο στην τακτική που θα ακολουθήσει εντός γηπέδου όσο και στην ψυχολογία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy