Η πολυπολιτισμική Λεμεσός μέσα από το φακό

49 φωτογραφικές στιγμές από την καθημερινότητα των «άλλων»

Εικόνες που αποτυπώνουν, μέσα από μορφές,  χρώματα και δράσεις, την καθημερινότητα των ανθρώπων που, αν και προέρχονται από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, μπορούν και συμβιώνουν στην ίδια μικρή πόλη, περιλαμβάνονται στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Προβάλλοντας την πολυπολιτισμική Λεμεσό» που διοργανώνουν ο Δήμος Λεμεσού και η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού).

Πρόκειται για 49 συνολικά φωτογραφίες που βραβεύτηκαν ή ξεχώρισαν στον ομώνυμο διαγωνισμό, μέσα από τις οποίες οι δημιουργοί  τους αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το πρόσωπο προσφύγων και μεταναστών σε στιγμές χαράς, γλεντιού, εργασίας ή ξεκούρασης και γενικότερα τη διαφορετικότητα και την πόλη της Λεμεσού, ως χώρο  συνύπαρξης ανθρώπων και πολιτισμών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την περασμένη Τρίτη στο Δημοτικό Μέγαρο, με την απονομή των βραβείων και των επαίνων στους φωτογράφους που διακρίθηκαν. Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες του διαγωνισμού βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα €300, €200 και €100 αντίστοιχα. Ανοίγοντας την έκθεση, η οποία θα λειτουργεί μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης επεσήμανε ότι οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται απαθανατίζουν τον σύγχρονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Λεμεσού, μιας πόλης που έρχεται σε επαφή εδώ και αιώνες με άλλους πολιτισμούς και που έμαθε να συμβιώνει αρμονικά με τους «άλλους».

Να σημειωθεί ότι τόσο ο διαγωνισμός όσο και η έκθεση των φωτογραφιών, εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου ένταξης από τοπικές Αρχές «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy