“Η πολιτεία πρέπει να προστατεύει τους εργαζομένους των δημόσιων νοσηλευτηρίων”

Η πολιτεία πρέπει να προσφέρει ασπίδα προστασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια, τόνισε σε δηλώσεις του στον ΑΣΤΡΑ ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου, αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό επίθεσης ασθενή κατά ιατρού και νοσηλευτή.

Η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο για  πρόκληση οχληρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι δεν έτυχε της σωστής μεταχείρισης στο Νοσοκομείο Πάφου και συγκεκριμένα στο Τμήμα των Πρώτων Βοηθειών, με αποτέλεσμα να προκαλέσει λεκτική φασαρία.

Ο 36χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 36χρονος είναι της πρόκλησης ανησυχίας και της επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Ο κύριος Γεωργίου υπογράμμισε ότι η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου καταδικάζει κάθε επεισόδιο βίας προς το προσωπικό του Νοσοκομείου και πρόσθεσε ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων για προστασία των εργαζομένων.

Ερωτηθείς ανέφερε πως ο δράστης χτύπησε έναν νοσηλευτή και μία ιατρό, όμως είναι καλά στην υγεία τους. Η γιατρός πρόσθεσε συνέχισε μάλιστα να εργάζεται ενώ ο νοσηλευτής κρατήθηκε για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy