Η ΠΟΠΟ καλεί το Υπ. Οικονομικών να κυκλοφορήσει τις αιτήσεις για το επίδομα τέκνου

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) παρατηρεί ότι φέτος σημειώνεται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην ετοιμασία και κυκλοφορία των αιτήσεων για το επίδομα τέκνου του 2015, εκφράζει ανησυχία και καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα στην κυκλοφορία των αιτήσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, αναφέρει ότι από το 2012 οι αιτήσεις εκδίδονται κάθε αρχή του έτους και πρέπει να συμπληρώνονται εκ νέου για να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος τέκνου, διατυπώνοντας τη θέση ότι η πρακτική δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και καθυστερήσεις στις τρίτεκνες οικογένειες οι οποίες παίρνουν το επίδομα τέκνου επί μηνιαίας βάσεως.

“Φέτος ειδικά παρατηρείται πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση από τα προηγούμενα χρόνια”, συνεχίζει η ΠΟΠΟ, επαναλαμβάνοντας πάγια εισήγηση για συνέχιση καταβολής του επιδόματος στις δικαιούχες πολυμελείς οικογένειες και αναπροσαρμογή τυχόν διαφορών κατά την υποβολή της νέας αίτησης.

Η ΠΟΠΟ καταλήγει ότι με το ρυθμό του Υπουργείου ούτε τέλος Φεβρουαρίου θα δοθεί το επίδομα τέκνου και αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις ήδη συσσωρευμένες δυσκολίες λόγω μειώσεων ή και καταργήσεων των επιδομάτων.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy