Η πραγματική ιστορία πίσω από το bullying που δέχθηκε το αγόρι στο Τενεσί

Τελικά στο ίντερνετ τίποτα δεν μένει κρυφό – Τα χρήματα που συγκέντρωσε η μητέρα και το ρατσιστικό παρελθόν

Μέχρι τώρα η έκφραση ήταν «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο», ωστόσο, πλέον πρέπει να αλλάξει σε… «ουδέν κρυπτόν υπό το… ίντερνετ»! Τα τελευταία 24ωρα ένα μικρό αγόρι από το Τένεσι των ΗΠΑ έγινε κάτι σαν παγκόσμιος ήρωας κατά του bullying αφού βρήκε το θάρρος και με τη βοήθεια της μητέρας του γύρισε ένα βίντεο στο οποίο εξιστορούσε όλα όσα τραβάει στο σχολείο του από τους συμμαθητές του εξαιτίας της εμφάνισής του.

Στο πλευρό του μικρού στάθηκαν διασημότητες όπως η Κέιτι Πέρι, η Ντέμι Λοβάτο, ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Τζάστιν Μπίμπερ. Το βίντεο έγινε viral ξεπερνώντας μέσα σε τρεις ημέρες τα 22 εκατομμύρια views στο Facebook και το 1,3 εκατ. προβολές στο youtube.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, φαίνεται να είναι λίγο διαφορετική. Η αρχή για την αντίστροφη μέτρηση της ιστορίας ξεκίνησε από τον γνωστό MMAer Joe Schilling ο οποίος επικοινώνησε με τη μητέρα του μικρού αγοριού, προκειμένου να προσκαλέσει αυτόν και την οικογένειά του σε έναν αγώνα που θα έδινε. Η απάντηση που πήρε, ωστόσο, ήταν ότι αυτό που θέλει η μητέρα είναι να την βοηθήσει στον έρανο που έχει ξεκινήσει… Κάτι που δεν του άρεσε καθόλου, στον Joe Schilling ο οποίος ανέβασε στο youtube ένα βίντεο στο οποίο εξηγούσε τι είχε συμβεί.

Έτσι, αρκετοί χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να ψάχνουν λίγο περισσότερο την ιστορία και ιδιαίτερα το παρελθόν της μητέρας η οποία στο μεταξύ είχε κατεβάσει την σελίδα που δημιούργησε για την… οικονομική ενίσχυση του παιδιού της, μέσω της οποίας είχε προλάβει να συγκεντρώσει 60.000 δολάρια.

gofundme-keaton-jones-e1513031355828

Με αυτά και με αυτά πολλοί ανακάλυψαν φωτογραφίες της μητέρας του μικρού να κρατάει περήφανα την σημαία του αμερικάνικου νότου (σήμα κατατεθέν των ρατσιστών στις ΗΠΑ και όχι μόνο) και όλα άρχισαν να ξεδιαλύνονται. Μέχρι που κάποιοι έμαθαν και το τι πραγματικά συνέβη στο σχολείο του μικρού.

473A3BC900000578-5168329-image-a-78_1513020903466

Εκεί ο μαθητής θύμα του bullying, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, αποκάλεσε  «νέγρο» έναν συμμαθητή του ο οποίος μαζί με τους φίλους του αντέδρασε στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Η μητέρα του μικρού λέει πως δεν είναι αυτή που οργάνωσε την οικονομική ενίσχυση, πως δεν είναι ρατσίστρια και πως όλες αυτές οι φωτογραφίες έχουν ειρωνική διάθεση αλλά πλέον δύσκολα γίνεται πιστευτή.

DQwKipAUIAYp0Cc.jpg large

Την ίδια στιγμή, διασημότητες από τις ΗΠΑ αλλά και μεγάλα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν πως πρέπει να ξεκαθαριστεί το που θα πάνε τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως ανεξάρτητα από το ρατσιστικό παρελθόν της μητέρας το παιδί θα πρέπει να προστατευτεί καθώς το bullying είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό και υπαρκτό ζήτημα στα σχολεία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy