Οι προσδοκίες τους και όχι οι προσδοκίες των Ελλήνων

Ούτε ο αυταρχισμός ούτε η αλαζονεία τους κρύβονται. Οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ενωσης – π.χ.Γερμανία – και οι δορυφόροι τους – π.χ. Φινλανδία – το δηλώνουν ξεκάθαρα. «Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί και αν τελικά η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προσδοκίες που όλοι έχουμε», είπε από τη Φινλανδία όπου βρέθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Και δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση.

Οι προσδοκίες στις οποίες αναφέρεται η Μέρκελ καμία σχέση έχουν με τις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Και σιγοντάρει από κοντά ο Φινλανδός πρωθυπουργός: Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει…

Γονατίστε την Ελλάδα. Γονατίστε τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι απείθαρχος, ο οποίος σηκώνει κεφάλι στις διαταγές και τις προσταγές των ισχυρών…

Εκεί που οι Βρυξέλλες δεν ήξεραν τι σημαίνει διαπραγμάτευση, ήρθε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του να αντισταθεί και να επιμένει στη διαπραγμάτευση της τύχης και του ριζικού του.

Αλλες προσδοκίες υπηρετούν τα διευθυντήρια και για άλλες προσδοκίες αγωνίζονται οι λαοί… Και το ζήτημα είναι ταξικό. Κι έτσι προσεγγίζεται, έτσι αντικρίζεται κι έτσι θα παραμείνει στην ιστορία… Η μάχη έχει χαρακτήρα ταξικό. Και το παράδειγμα της Ελλάδας το επιβεβαιώνει περίτρανα.

Μ.Φρ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy