Η πρόσκληση απευθύνθηκε από Χαμπιαούρη, αλλά καθόρισε την ατζέντα

Με την ανακοίνωση της Πανσυνδικαλιστικής Διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, ο Υπουργος Παιδείας κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς σε διάλογο αφού καθόρισε και την ατζέντα του διαλόγου

Παρά την πρόσκληση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους γονείς να προσέλθουν σε ένα διάλογο με προκαθορισμένη ατζέντα ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης έβαλε ήδη το πλαίσιο του τί θα ακολουθήσει λέγοντας ότι την εκπαιδευτική πολιτική την έχει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο στη βάση των οποίων γίνεται η στελέχωση των σχολείων ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι τον προσεχή Σεπτέμβρη για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Ακόμη και αυτά, μαζί με πολλά άλλα, είμαστε πρόθυμοι να μπούμε σε έναν ανοιχτό διάλογο, χωρίς να αποσύρουμε τις αποφάσεις του Υπουργικού διότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, δεν είναι αρμοδιότητα μου», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι πολύ σκληρό μέτρο, να περιμένουμε τον Σεπτέμβρη τη στιγμή που έχουμε δυο μήνες στη διάθεση μας για να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα, κάτι για το οποίο συμφωνούν όλοι ότι χρειάζεται ο εξορθολογισμός», σημείωσε.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν το Υπουργείο Παιδείας έχει κάποιο πλάνο να αντιμετωπίσει την περίπτωση που δεν βρεθεί λύση και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τον Σεπτέμβρη δεν ανοίξουν τα σχολεία, ο κ. Χαμπιαούρης είπε:

«Σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία, αντιλαμβάνεστε ότι την εκπαιδευτική πολιτική την έχει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα πληρώσουν τη νύμφη τα παιδιά. Αυτό είναι πολύ σκληρό μέτρο, να περιμένουμε τον Σεπτέμβρη τη στιγμή που έχουμε δυο μήνες στη διάθεση μας για να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα, κάτι για το οποίο συμφωνούν όλοι ότι χρειάζεται ο εξορθολογισμός», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy