Η ΠΣΕΜ έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Η ΠΣΕΜ θα πραγματοποιήσει νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας μαζί με τα 5μελή Μαθητικά Συμβούλια των Τμημάτων Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου, την Τετάρτη 11 Μαρτίου, η ώρα 10:00, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της Γραμματείας της.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι “η τελευταία απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εξαίρεση των άπορων τελειόφοιτων μαθητών από την υποχρέωση καταβολής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις και έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού Απόλυσης, αποτελεί δικαίωση των αγώνων της ΠΣΕΜ, αφού ήταν από τα μέτρα που εισηγηθήκαμε σαν οργανωμένο μαθητικό κίνημα στο Υπουργείο”.

“Θεωρούμε όμως πως η απόφαση αυτή είναι μόνο ένα πολύ μικρό βήμα στην προσπάθεια επίλυσης των πολλών προβλημάτων των μαθητών, αφού χιλιάδες είναι οι μαθητές που οι οικογένειες τους τα βγάζουν δύσκολα πέρα και καλούνται τώρα να πληρώσουν και 100-150 ευρώ για τις Παγκύπριες και το Απολυτήριο”, συνεχίζει η ΠΣΕΜ.

Αναφέρει πως “δεν αρκεί μόνο το μέτρο αυτό και το Υπουργείο θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να πάρει άμεσα και άλλες αποφάσεις”.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι “ζητήσαμε από το Υπουργείο, από το Δεκέμβρη, όπως γίνει μείωση των τελών των παγκύπριων εξετάσεων για όλους, αφού αποτελεί ένα πολύ ψηλό κονδύλι και ζητήσαμε επίσης την ουσιαστική μείωση των διδάκτρων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, την αύξηση των θέσεων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, την αύξηση των θέσεων στα δημόσια πανεπιστήμια και ιδρύματα της Κύπρου και τη διασφάλιση της διανομής όλων των θέσεων στους υποψήφιους και την κατάργηση των κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία”.

“Χαιρετίζουμε τη στάση των καθηγητών μας, αλλά και των γονιών, οι οποίοι στηρίζουν τα αιτήματα και τον αγώνα μας”, αναφέρει τέλος η ΠΣΕΜ.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy