Η Ρωσία στο επίκεντρο, πρεμιέρα σήμερα στο Μουντιάλ 2018

Το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ετοιμάζεται να ξεκινήσει, με την «οικοδέσποινα» Ρωσία να υποδέχεται το απόγευμα της Πέμπτης (14/06, 18:00) τη Σαουδική Αραβία στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας (θα προηγηθεί η τελετή έναρξης).

Στα γήπεδα της Ρωσίας έχουν δώσει ραντεβού 32 ομάδες, μεταξύ των οποίων και η κάτοχος του τροπαίου, Γερμανία. Θα διεξαχθούν 64 αγώνες, ενώ 12 γήπεδα σε 11 πόλεις θα τους φιλοξενήσουν. Η Γερμανία, νικήτρια του προηγούμενου Μουντιάλ, θα επιδιώξει να κάνει το repeat για πρώτη φορά μετά το 1962, την ώρα που η Βραζιλία θα αναζητήσει τον 6ο παγκόσμιο τίτλο της. Image result for mundial

Το τουρνουά αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 1.5 εκατομμύριο οπαδούς στη Ρωσία, ενώ το εκτιμώμενο τηλεοπτικό κοινό σε όλο τον πλανήτη κυμαίνεται στα 3 δισεκατομμύρια θεατές.

Σε κάθε έναν από τους 8 ομίλους υπάρχουν 4 ομάδες, με τον πρώτο και δεύτερο των γκρουπ να προκρίνονται στην φάση των νοκ άουτ αγώνων (16). Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Στάδιο Λουζνίκι, χωρητικότητας 81.000 θεατών, στις 15 Ιουλίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy