Οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ συζητήθηκαν στη συνάντησή του με Τραμπ, ανακοίνωσε ο Ταγιάνι 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, τον οποίο συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson ο Υπουργός Άμυνας, James και Mattis.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Ταγιάνι που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, οι σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, με έμφαση στη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, της άμυνας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του διεθνούς εμπορίου, των πρώτων υλών και της προώθησης της απασχόλησης. Συζητήθηκε επίσης η εξωτερική πολιτική, και ειδικότερα η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος Ταγιάνι δήλωσε σχετικά πως “η συμμαχία και η φιλία μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών βασίζεται σε κοινές αξίες, πολιτιστικές ρίζες, γλώσσα και θρησκεία. Οι πολίτες, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, μας ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις για την τρομοκρατία, την ειρήνη και την απασχόληση”.

Συνέχισε λέγοντας πως “η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας απαιτεί επίσης μια υγιή εμπορική πολιτική που να εγγυάται το αποτελεσματικό άνοιγμα των αγορών μέσω καλών κανόνων και ίσων όρων ανταγωνισμού. Επαναβεβαίωσα τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κίνα, δηλαδή ότι δεν αναγνωρίζει ότι η Κίνα είναι οικονομία της αγοράς.”

Ο Πρόεδρος του ΕΚ ανακοίνωσε πως είπε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ ότι “η Ευρώπη αναλαμβάνει πλέον μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνα, αναπτύσσοντας μια κοινή ευρωπαϊκή βιομηχανία, αγορά και έρευνα”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy