Οι σημειώσεις που μετατράπηκαν σε 70.000 κομμάτια πίτσας για τους άστεγους (Video)

Η πιτσαρία Rosa’s Fresh Pizza προσφέρει πίτσα στους ανθρώπους της Φιλαδέλφια στις ΗΠΑ. Αλλά δεν προσφέρει μόνο αυτό. Η πιτσαρία Rosa’s και οι πελάτες της έχουν ενωθεί για να δώσουν στην πόλη μια καθημερινή γεύση ελπίδας και καλοσύνης.

Η Φιλαδέλφια είναι μια από τις πιο φτωχές μεγάλες πόλεις στην χώρα και είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό έσχατης φτώχιας στις ΗΠΑ, με περίπου 180.000 ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένου και 60.000 παιδιών) να βρίσκονται πολύ πιο κάτω από τα εθνικά όρια της φτώχιας.

Με αυτά τα ποσοστά, οι άστεγοι αυξάνονται, και η πόλη δεν έχει αρκετά μέσα ώστε να συμπαρασταθεί σε όλους. Λοιπόν, αυτή η ιστορία προσπαθεί να δώσει μια δόση ελπίδας σε αυτά τα στενάχωρα δεδομένα και γεγονότα.

Στην Rosa’s pizza, οι πελάτες μπορούν να προπληρώσουν κομμάτια πίτσας για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ο ιδιοκτήτης Mason Wartman, που άφησε την δουλειά του στην Wall Street για να ανοίξει το μαγαζί, δηλώνει πως η προπληρωμή της πίτσας ξεκίνησε με έναν πελάτη, ένα δολάριο και μια αυτοκόλλητη σημείωση.

Αυτός ο πελάτης είχε εμπνευστεί από μια πρακτική ιταλικής καφετέριας που ονομάζεται «caffe sospeso», με την οποία πελάτες μπορούν να προπληρώσουν καφέδες για πελάτες που το έχουν ανάγκη.

Ο Wartman κατέγραψε την συναλλαγή σε μια αυτοκόλλητη σημείωση και την κόλλησε στον τοίχο πίσω από το ταμείο για να μπορέσει να δοθεί στον επόμενο άστεγο που θα έμπαινε στο μαγαζί.

Καθώς η φήμη διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, όλο και περισσότεροι πελάτες συμμετείχαν και ο τοίχος στην Rosa’s pizza γέμισε με χρωματιστές σημειώσεις που έδειχναν τις πράξεις καλοσύνης και ήταν η εγγύηση για ένα κομμάτι πίτσας για όποιον έμπαινε μέσα, ανεξάρτητα της οικονομικής δυνατότητας του να πληρώσει.

Από την στιγμή που έγινε η πρώτη προπληρωμή πίτσας, η πισταρία Rosa’s pizza έχει παρέχει 70.000 κομμάτια πίτσας σε κατοίκους της πόλης που το έχουν ανάγκη. Και έχει μια εντυπωσιακή επίπτωση στην κοινότητα, δείχνοντας ότι οι πράξεις καλοσύνης μπορεί να είναι όχι μόνο μεταδοτικές, αλλά επίσης ότι μια μικρή πράξη υποστήριξης μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες για την θετικότητα και την θετική σκέψη.

Στο βίντεο, ο Wartman μας εξιστορεί την ιστορία ενός τακτικού άστεγου πελάτη που εξαφανίστηκε για λίγο καιρό και μετά από λίγο γύρισε έχοντας βρει μια καινούρια δουλειά και θέλοντας να προπληρώσει και αυτός, όπως άλλοι έκαναν για αυτόν.

 

topontiki.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy