Η συνάντηση δεν ήταν συνάντηση λένε τα Ηνωμένα Εθνη

Ως σύντομη και μη προγραμματισμένη συνάντηση, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος, περιγράφουν τα Ηνωμένα Εθνη τη συνομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι – μουν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο βοηθός εκπρόσωπος του ΓΓ, Φερχάν Χακ, ρωτήθηκε χθες εκ νέου στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, για το περιεχόμενο της συνάντησης.

«Δεν υπήρξε επίσημη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί. Πιστεύω πως παρευρέθηκε σε εκδήλωση στην οποία και ο ΓΓ ήταν επίσης παρών, συναντήθηκαν εν συντομία στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, όμως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση», είπε ο κ. Χακ.

Στο ερώτημα αν ο ΓΓ προτίθεται να κάνει κάτι για να μειωθεί η ένταση κι αν νομίζει πως είναι εφικτή η λύση μέσα στο 2016, όπως είχαν πει οι ηγέτες, ο κ. Χακ είπε πως «αυτό είχαν πει οι ίδιοι οι ηγέτες και τους έχουμε επαινέσει για το κοινό τους έργο. Αυτό που κάνει ο Γενικός Γραμματέας, είναι πως έχει καταστήσει σαφές τις τελευταίες 1-2 μέρες ότι οι δύο ηγέτες έχουν ήδη επιδείξει μεγάλο θάρρος και μεγάλη επιμονή στη διαδικασία. Εχουν επιτύχει αρκετά. Αυτό που κάνει είναι να τους ενθαρρύνει να εντείνουν τις προσπάθειές τους στους επόμενους μήνες. Πιστεύει ότι τελικά θα είναι προς όφελος όλου του λαού της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα εργάζονται μαζί με τους ηγέτες κι ο κ Έιντε συνεχίζει τη δουλειά του με τα μέρη, ελπίζοντας ότι θα αποφέρει καρπούς.

Τέλος, ο βοηθός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση σε σχέση με ακύρωση οποιωνδήποτε συναντήσεων.

«Εργαζόμαστε με τα μέρη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να τους φέρουμε μαζί. Οπωσδήποτε ελπίζουμε πως με δεδομένη την επένδυση που οι ηγέτες έχουν ήδη κάνει (στην προσπάθεια), θα συνεχίσουν μ’ αυτή».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy