Η συγγενική σχέση μιας μούμιας και του Μπόρις Τζόνσον

Μία έκπληξη επιφύλασσε το αποτέλεσμα της επί δεκαετίες προσπάθειας επιστημόνων στη Βασιλεία της Ελβετίας να εξακριβώσουν την ταυτότητα μίας μουμιοποιημένης γυναίκας, η οποία είχε βρεθεί το 1975 κατά τις εργασίες για την ανακαίνιση τοπικής εκκλησίας.
 
Όπως προέκυψε, η γυναίκα ήταν η γεννηθείσα στη Βασιλεία το 1719 Άννα Καταρίνα Μπίσοφ, γόνος εύπορης οικογένειας της ελβετικής πόλης, η οποία πέθανε το 1787 από δηλητηρίαση από υδράργυρο. Πιστεύεται ότι η Μπίσοφ είχε προσβληθεί από σύφιλη, για την αντιμετώπιση της οποίας χορηγείτο ο ιδιαίτερα τοξικός υδράργυρος από τα τέλη του 15ου έως τον 19ο αιώνα.
 
Η ουσία που προκάλεσε τελικά το θάνατό της ήταν και αυτή που συντήρησε για τόσους αιώνες τη σορό της.
 
Η έκπληξη έγκειται στο ότι η Άννα Καταρίνα Μπίσοφ προκύπτει πως είναι πρόγονος του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.
 
Μέσα από προσεκτική μελέτη ληξιαρχικών πράξεων γέννησης και θανάτου και πιστοποιητικών γάμου προέκυψε ότι από τα επτά παιδιά της ενηλικιώθηκαν δύο. Η κόρη της, επίσης Άννα στο όνομα, παντρεύτηκε τον βαρόνο Πφέφελ φον Κρίγκελστάιν. Πέντε γενιές της οικογένειας Φον Πφέφελ αργότερα η Μαρί Λουΐζ φον Πφέφελ παντρεύτηκε τον Στάνλεϊ Φρεντ Γουίλιαμς.
 
Η κόρη τους Υβόν παντρεύτηκε τον Οσμάν Γουίλφρεντ Τζόνσον Κεμάλ, ο γιος των οποίων είναι ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ.
 
Ο κ. Τζόνσον δεν έχει σχολιάσει την αποκάλυψη ότι η μουμιοποιημένη γυναίκα είναι η προ-προ-προ-προ-προ-προ-προγιαγιά του, αλλά σε παλαιότερη εκπομπή του BBC που είχε διαπιστωθεί η καταγωγή του από την αριστοκρατική οικογένεια των Φον Πφέφελ είχε φανεί να γνωρίζει καλά το γενεαλογικό του δέντρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy