Η συντεχνία των T/κ δασκάλων αρχίζει αύριο «αγώνα κοινωνικής αντίστασης»

1048
ΠΗΓΗ KΥΠΕ

Αγώνα «κοινωνικής αντίστασης» ξεκινά αύριο η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων KTÖS με την πρόεδρο Εμέλ Τελ να ανακοινώνει γραπτώς ότι η συντεχνία θα αντισταθεί στην «κυβέρνηση» που εγκρίνει ό,τι της επιβάλλουν.
 
Στη γραπτή δήλωση της Τελ αναφέρεται ότι η συντεχνία θα προβεί σε δήλωση στα ΜΜΕ αύριο στις 16:30 μπροστά από το μνημείο του Φαζίλ Κιουτσιούκ και στη συνέχεια θα πορευθούν από κει προς την παιδαγωγική ακαδημία Ατατούρκ. «Στο σημείο που βρισκόμαστε είναι αναπόφευκτος κάθε αγώνας με δημοκρατικά μέσα, περιλαμβανομένων και των απεργιών». Ο αγώνας τους, πρόσθεσε, θα αφορά την προστασία της κοσμικότητας, της δημοκρατικής κοινωνικής ταυτότητας και θα είναι ενάντια σε όσους σιγοντάρουν και συνεργάζονται με όσους θέλουν να φέρουν την οπισθοδρομικότητα, τον φανατισμό και τον δογματισμό.
 
Στο μεταξύ, με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΚΚΔ Τζεμάλ Οζγιγίτ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση (όχι επισήμως ακόμα) για μη αλλαγή της ώρας, χαρακτήρισε την απόφαση της «κυβέρνησης» ΚΕΕ-ΔΚ εχθρική προς το «λαό». Πρόκειται για απόφαση όχι κοντά στον κόσμο αλλά για προφύλαξη των θέσεών τους, αναφέρει ο κ. Οζγιγίτ.
 
Ενώ η περσινή τους απόφαση προκάλεσε τα γνωστά θλιβερά γεγονότα (το οδικό δυστύχημα με τους μαθητές) και παρά το ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ήταν εναντίον, η «κυβέρνηση» επιμένει στην εφαρμογή αντί της ευρωπαϊκής της «αραβικής ώρας επειδή θα εφαρμοστεί στην Τουρκία», προσθέτει ο κ. Οζγιγίτ, λέγοντας ότι αυτό είναι εχθρική προς το «λαό» κίνηση. Καλεί δε την «κυβέρνηση» να αλλάξει γνώμη.
 
Η Αφρίκα γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της ότι υπάρχει διαφοροποίηση στην προσέγγιση των «συγκυβερνώντων» για το θέμα της αλλαγής της ώρας. Παρά το γεγονός ότι ήταν ο Σερντάρ Ντενκτάς, «αναπληρωτής πρωθυπουργός», που το ανέφερε σε συνάντηση με συντεχνίες, έριξε τη μπάλα για την επίσημη ανακοίνωση στον «πρωθυπουργό» Οζγκιουργκιούν. Σύμφωνα με την Αφρίκα, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν και Ταχσίν Ερτουγρούλογλου επιμένουν στο να μην αλλάξει η ώρα, ενώ ο Σερντάρ Ντενκτάς διαφοροποιείται και γι’ αυτό φέρεται να προσέτρεξε να το πει ώστε να προκαλέσει αντιδράσεις.
 
Φαίνεται πάντως, γράφει η εφημερίδα, ότι λόγω των αντιδράσεων ο «πρωθυπουργός» Οζγκιουργκιούν ανέβαλε την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης για την ώρα για αργότερα.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.