Η Sony μειώνει την παραγωγή σε τηλεοράσεις και κινητά και επικεντρώνεται στο κερδοφόρο PS4

Μετά τις προβλέψεις για ζημιές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το Playstation 4 να παραμένει κερδοφόρο, η Sony αποφάσισε να κατασκευάζει λιγότερες τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα.

Παρόλο που η εταιρία έχει δημιουργήσει αξιόλογες mobile συσκευές, φαίνεται ότι δεν έχει βρει τη θέση της στην συγκεκριμένη αγορά, με αποτέλεσμα το τμήμα Sony Mobile να αναμένεται να παρουσιάσει ζημιές ύψους 1,7 δισ. δολαρίων τον ερχόμενο Μάρτιο, στο κλείσιμο οικονομικού έτους.

Τον Ιούλιο, η Sony ανακοίνωσε ότι είχε αρκετά κέρδη που οφείλονταν κυρίως στοPlayStation 4, ενώ ο τομέας των smartphones εξακολουθούσε να είναι ζημιογόνος, με487 εκατομμύρια ζημιά κάθε χρόνο.

Παράλληλα, ο τομέας των τηλεοράσεων φαίνεται ότι δεν τα πηγαίνει ιδιαιτέρως καλά και πλέον η εταιρία στοχεύει στο κερδοφόρο PS4 που έχει ήδη αποστείλει στους μεταπωλητές 13,5 εκ. κονσόλες και εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στις πωλήσεις στον τομέα του gaming.

Με την νέα στρατηγική, η Sony θα εγκαταλείψει τα σχέδια της να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες με στόχο να αυξήσει το ποσοστό της στην αγορά, αλλά θα κατασκευάζει μικρότερο αριθμό συσκευών που θα αποφέρουν κέρδη, ακόμα και αν οι πωλήσεις σταματήσουν κατά 30%.

Τέλος, η εταιρεία εργάζεται πάνω στην νέα πλατφόρμα PlayStation Vue, μία υπηρεσία τύπου Netflix, από την οποία υπάρχει η προσδοκία για κέρδη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy