Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Intercontinental της Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που έγινε χθες Σάββατο βράδυ εναντίον του ξενοδοχείου Intercontinental στην Καμπούλ, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

“Χθες το βράδυ το ξενοδοχείο Intercontinental (…) έγινε στόχος επίθεσης. Η επίθεση εξαπολύθηκε από πέντε μουτζαχεντίν μας”, ανέφερε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω email. Ο Μουτζαχίντ τόνισε ότι το ξενοδοχείο ήταν “γεμάτο εισβολείς Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων”, ενώ πρόσθεσε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν “δεκάδες” εξ αυτών.

“Η επίθεση τερματίστηκε, όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν. 126 άνθρωποι διασώθηκαν, εκ των οποίων 41 αλλοδαποί”, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και ένας αλλοδαπός.

Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση στο δίκτυο Χακάνι, που συνδέεται με τους Ταλιμπάν, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις και με τις πακιστανικές υπηρεσίες Πληροφοριών. “Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η επίθεση οργανώθηκε από το τρομοκρατικό δίκτυο Χακάνι που διαθέτει καταφύγια εκτός Αφγανιστάν”, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy