Οι Τ/Κ αντιδρούν στη διδασκαλία Κορανίου σε κατασκηνώσεις

4304
ΠΗΓΗ KΥΠΕ

Η πλατφόρμα «Απορρίπτουμε» στα κατεχόμενα σε σημερινή διάσκεψη Τύπου διεμήνυσε ότι στο όνομα της κοσμικότητας, της ισότητας και της δημοκρατίας απορρίπτει οποιαδήποτε προσπάθεια που στοχεύει σε διάρρηξη του πολιτιστικού ιστού των Τ/κ.
 
Τα μέλη της πλατφόρμας δήλωσαν ότι η διδασκαλία του Κορανίου στις κατασκηνώσεις νέων διχάζει την κοινότητα και ότι οι ίδιοι θα βρεθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια να διχαστεί η κοινότητα στη βάση της θρησκείας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και της εθνότητας.

Ο  “βουλευτής» του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Ζεκί Τσελέρ, είπε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις (με τη διδασκαλία του Κορανίου στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νέων) η πλατφόρμα “Απορρίπτουμε” θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η ισότητα θα πρέπει να εφαρμόζεται στην εκπαίδευση, αθλητισμό, κουλτούρα και τέχνες, είπε και πρόσθεσε ότι τα μαθήματα του Κορανίου είναι ενάντια στο «σύνταγμα».
 
Οι «βουλευτίνες» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ντογούς Ντεγιριά και Φαζιλέτ Οζντενεφέ, εξέφρασαν τη στήριξη τους στην πλατφόρμα “Απορρίπτουμε”.
 
Η Φεριχά Τελ, μιλώντας εκ μέρους της πλατφόρμας, επέκρινε τη στάση της «κυβέρνησης» στο θέμα της διδασκαλίας του Κορανίου σε παιδικές κατασκηνώσεις, λέγοντας όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην Κύπρο σέβονται τις (διαφορετικές) θρησκευτικές πεποιθήσεις και ότι η κοσμικότητα συνδέεται με το «σύνταγμα».
 
Αφού τόνισε ότι πάντα θα απορρίπτουν οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των θρησκευτικών και ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, είπε ότι τα αγόρια και τα κορίτσια στάληκαν από τα κατεχόμενα στην Τουρκία σε χωριστές κατασκηνώσεις και ότι έγινε θρησκευτική προπαγάνδα.

Τα μαθήματα Κορανίου, είπε, είναι ενάντια στο νόμο και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι είναι αντίθετοι σε όσους προσπαθούν να διχάσουν την κοινότητα βάσει της θρησκείας, δόγματος, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και εθνότητας.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.