Η Τουρκία προχωρά τα σχέδια της για κλειστή Αμμόχωστο

Στα χέρια του «υπουργείο τουρισμού και περιβάλλοντος» η κλειστεί περιοχή Αμμοχώστου «Σπίτι του διοικητή».

Με τον τίτλο «Το σπίτι του διοικητή μεταφέρθηκε στο υπουργείο τουρισμού!» η Γενί Ντουζέν δημοσιεύει σήμερα τν δημοσιευμένη στην «επίσημη εφημερίδα» απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» με την οποία η περιοχή που ονομάζεται “Laguna”, η οποία είναι επίσης γνωστή και ως «Σπίτι του διοικητή» στην Αμμόχωστο – Βαρώσια, θα αφαιρεθεί από το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης και θα μεταφερθεί στο «υπουργείο τουρισμού και περιβάλλοντος».
 
Στην δημοσίευση φαίνεται πως η απόφαση λήφθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 και αναφέρεται ότι το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το «κτηματολόγιο» και το «τμήμα χαρτογράφησης» να προσδιορίσουν και να επισημάνουν τα σύνορα της στρατιωτικής ζώνης που θα αλλάξουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης ότι τα απαραίτητα έργα θα γίνουν υπό την παρατήρηση του τουρκικού στρατού και της διοίκησης της στρατιωτικής μονάδας που είναι υπεύθυνη για την περιοχή. Η δημοσίευση στην «επίσημη εφημερίδα» έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2017.
 
Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι πληροφορίες για αυτή την απόφαση είχαν περιέλθει σε γνώση της πριν από καιρό εν είδει ερώτησης μήπως η εν λόγω περιοχή θα «δοθεί πεσκέσι σε κάποιον», θα παραχωρηθεί δηλαδή χωρίς αντίτιμο. Δημοσιεύονται επίσης φωτογραφίες από την περιοχή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy