Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και πάλι Γερμανό υπήκοο

Άλλο έναν Γερμανό υπήκοο συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, όπως επιβεβαιώνει επίσημα το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για τον 33χρονο Αμριλ Ντεμιρσί, τουρκικής καταγωγής Γερμανό υπήκοο, κοινωνικό λειτουργό και δημοσιογράφο από την Κολωνία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο Αμριλ Ντεμιρσί, ο οποίος διαθέτει γερμανικό, αλλά και τουρκικό διαβατήριο, στις 7 Απριλίου ταξίδεψε μαζί με την πολύ άρρωστη μητέρα του από την Κολωνία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς επιθυμία της μητέρας του ήταν να δει για τελευταία φορά την πόλη που γεννήθηκε.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, άνδρες της τουρκικής αστυνομία –που φορούσαν μάσκες στα πρόσωπα- έσπασαν την πόρτα του σπιτιού που διέμενε ο Ντεμιρσί και τον συνέλαβαν.

Μέχρι εχθές ήταν άγνωστος ο λόγος.

Σήμερα η δικηγόρος του γνωστοποίησε πως ο Ντεμιρσί κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα του μαρξιστικού-λενινιστικού κόμματος Τουρκίας (MLKP) και ότι το 2013 και το 2015 είχε λάβει μέρος στις κηδείες μελών του κόμματος, που στην Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Σήμερα αναμένεται πως ο 33χρονος θα απολογηθεί ενώπιον Εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ντεμιρσί είναι και δημοσιογράφος του τουρκόφωνου αριστερού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΕΤΗΑ.

Το περιοδικό Σπίγκελ αναφέρει πως η περίπτωση Ντεμιρσί αναμένεται να επιβαρύνει εκ νέου τις σχέσεις Βερολίνου-Άγκυρας.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών δημοσιογράφων, Φραν Ούμπεραλ, ο οποίος και σημείωσε ότι «η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα, ακόμη και σε χώρες όπως η Τουρκία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy