Η Τράπεζα Κύπρου τιμά τον Εθελοντή Αιμοδότη

Με Παγκύπρια εκστρατεία αιμοδοσίας γιορτάζει η Τράπεζα Κύπρου την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Τιμά τον εθελοντή αιμοδότη , που συνειδητά προσέρχεται στις Τράπεζες Αίματος , συμμετέχει στις εκστρατείες αιμοδοσίας, συμπάσχει και βοηθά τον συνάνθρωπο του που έχει ανάγκη, προσφέροντας κυριολεκτικά το αίμα του.

Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Reaction, διοργάνωσαν χτές στα κεντρικά γραφεία του Συγκροτήματος στην Αγία Παρασκευή, εθελοντική αιμοδοσία.

Σ’ αυτήν πήραν μέρος δεκάδες μέλη του προσωπικού της ΤΚ αλλά και πολλοί άλλοι εθελοντές .Σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης : «Eσένα ποιος είναι ο τύπος σου; Κάποιος χρειάζεται το δικό σου τύπο αίματος».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της Παγκόσμιας Μέρας του Εθελοντή Αιμοδότη καθώς και στην συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών στην πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των νοσηλευτηρίων μας σε αίμα.

Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της Τράπεζας Κύπρου στη δημιουργία κουλτούρας εθελοντισμού και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.

Για την σημαντική προσφορά των εθελοντών την συγκέντρωση των αναγκαίων ποσοτήτων αίματος, μίλησε ο Σωκράτης Μενελάου, Διευθυντής του Κέντρου Αίματος, ενώ η Έλλη Ιωαννίδου, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, ανέφερε ότι η Τράπεζα μέσα από την Παγκύπρια Εβδομάδα Αιμοδοσίας , αλλά και άλλες πρωτοβουλίες θα συνεχίσει να ενισχύει τις προσπάθειες για κάλυψη των αναγκών σε αίμα αλλά και για προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών .

Η πρώτη αιμοδοσίας της Εβδομάδας έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Πάφο ενώ προχθες στην Εκπαιδευτική Αίθουσα Περιφερειακής Διεύθυνσης Λάρνακας/Αμμοχώστου,της ΤΚ.

Το πρόγραμμα συνεχίζει ως εξής:

Λευκωσία

-15 Ιουνίου 2018: Προεδρικό Μέγαρο, 11.00-15.00 (διοργάνωση από Κυπριακή Προεδρία με τον ΜΚΟ Reaction και τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου)

-18 Ιουνίου 2018: Κεντρικά Γραφεία EuroLife, Λευκωσία, 9.00-11.30 (διοργάνωση από EuroLife)
Λεμεσός

-25 Ιουνίου 2018: Τράπεζα Κύπρου, Εκπαιδευτική Αίθουσα Περιφερειακής Διεύθυνσης Λεμεσού, Κτίριο Μακαρίου (1ος όροφος), Λεωφ. Μακαρίου 121-123, Λεμεσός, 12.00-15.00

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy