Η VTS Vasiliko Terminal Services εντάσσεται στο European Tugowners Association

Με την ένταξη της στο Σύνδεσμο, η Εταιρεία θα ενισχύσει τις δυνατότητες της όσον αφορά την παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών και τη διαχείριση λιμανιών

Η VTS Vasiliko Terminal Services (VTS), κορυφαίος πάροχος ναυτιλιακών υπηρεσιών σε λιμάνια και τερματικούς σταθμούς της Κύπρου, μέλος του RPTGroup με έδρα τη Λεμεσό, πέτυχε την αποδοχή της ως πλήρες μέλος του διεθνούς κύρους οργανισμού European Tugowners Association.

Το EuropeanTugowners Association (ETA) -ένας από τους αρχαιότερους ναυτιλιακούς οργανισμούς στην Ευρώπη- ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1963 και είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ο μοναδικός ευρωπαϊκός Σύνδεσμος που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ρυμουλκών. Παράλληλα, διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία ναυτιλιακών και λειμενικών υπηρεσιών στην Ευρώπη. Διαμέσω της πολυεπίπεδης του συμμετοχής στη διαμόρφωση και παρακολούθηση διεθνών συμφωνιών, αλλά και ρυθμιστικών πρωτοβουλιών, ο ΕΤΑ έχει μετεξελιχθεί σε μια ενεργή ομάδα πίεσης.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι έχοντας αναγνωρίσει την αυξανόμενη επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω νομικών πρωτοβουλιών που επηρεάζουν τις ναυτιλιακές υπηρεσίες και τα λιμάνια, το 2002 η Γραμματεία του Συνδέσμου μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες.

Ως η πρώτη κυπριακή εταιρεία που εντάσσεται στον ΕΤΑ, και στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου, η VTS γίνεται μέλος ενός ελίτ δικτύου διαχειριστών και ιδιοκτητών ρυμουλκών, ενισχύοντας τις δυνατότητες της ως πάροχος ναυτιλιακών υπηρεσιών, και αναβαθμίζοντας το προφίλ της ως εταιρεία διαχείρισης λιμανιών.

Σήμερα, η VTS είναι ο αποκλειστικός πάροχος ναυτιλιακών υπηρεσιών στην προβλήτα του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών της VTTVasilikoLtd (VTTV), και του ιδιωτικού λιμανιού του Βασιλικού, διενεργώντας άνω των 1000 θαλάσσιων μετακινήσεων ετησίως. Η Εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα ναυτιλιακών υπηρεσιών, περιλαμβανομένων υπηρεσιών ρυμούλκησης, πρόσδεσης και απόδεσης, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης της απόπλου των πλοίων. Υποστηρίζει επίσης τις υπηρεσίες παράκτιας ρυμούλκησης, καθώς και επιχειρήσεις Ship-to-Ship.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από δύο, μοναδικά για τη Κύπρο και την περιοχή, νέα ρυμουλκά -τύπου ASD- εν ονόματι VTS KERYNEIA and VTS AMMOCHOSTOS, καθώς και ένα LEONZ το οποίο είναι μια προστεθεί μόλις πρόσφατα μέσω βραχυπρόθεσμης ενοικίασης από την κορυφαία ελληνική εταιρεία Zouros Group.

Επιπρόσθετα, η VTS μπορεί να επιστρατεύσει το AKTEA 19 και το AELLA -σκάφη για καθαρισμό και περιορισμό της ρύπανσης στη θάλασσα- μέσω μιας άλλης εταιρείας μέλους του RPTGroup, της VSSEPE, η οποία είναι και ο μοναδικός πάροχος θαλάσσιας περιβαλλοντικής προστασίας και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση διαρροών στην Κύπρο.

Ο κ. Γιάννος Λακκοτρύπης, Διευθύνων Σύμβουλος της VTS, δήλωσε ότι «η πλήρης ένταξη μας στον Σύνδεσμο EuropeanTugownersAssociation είναι ενδεικτική του τι έχουμε επιτύχει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίηση του οράματος μας να καταστούμε ένας από τους κορυφαίους παρόχους ναυτιλιακών υπηρεσιών στην Ανατολική Μεσόγειο». Πρόσθεσε επίσης ότι, «πιστεύουμε πολύ στη σημαντικότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε και μας ικανοποιεί πλήρως το γεγονός ότι, μετά από μια εντατική διαδικασία ελέγχου από πλευράς του ΕΤΑ, η Εταιρεία έχει γίνει αποδεκτή ως πλήρες μέλος ενός καταξιωμένου ομίλου Ευρωπαϊκών πρακτόρων. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας αυτή, σε συνδυασμό με τη συνεχή προσπάθειά μας να αποκτήσουμε τις σχετικές πιστοποιήσεις ποιότητας, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για τους πελάτες μας ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου ναυτιλιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης λιμανιών ».

Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει η VTSVasilikoTerminalServices (VTS), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εταιρείας: http://vtsvasilikoterminal.com/.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy