Ιαπωνία: 4 τραυματίες κι ένας αγνοούμενος εξαιτίας χιονοστιβάδας

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, ενώ άλλος ένας αγνοείται, εξαιτίας μιας ηφαιστειακής έκρηξης που προκάλεσε χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο, γνωστοποίησαν οι ιαπωνικές Αρχές.

Η ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το όρος Κουσάτσου-Σιράνε να αποφεύγουν να το πλησιάζουν, καθώς όπως εξήγησε καταγράφεται μια «ασθενής ηφαιστειακή δραστηριότητα».

Τέσσερις άνθρωποι που είχαν επιβιβαστεί σε μια καμπίνα του τελεφερίκ στον χιονοδρομικό σταθμό Γκούνμα, που είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των σκιέρ, τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή, ο Γιούτζι Σινοχάρα, επιβεβαίωσε επίσης ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση για να διασωθούν και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

«Η χιονοστιβάδα προφανώς προκλήθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη», εξήγησε ο Σινοχάρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός ανθρώπου που αγνοείται στην περιοχή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy