ΥΔΔΤ: Η Αστυνομία τακτικά αξιολογεί τα μέτρα ασφαλείας μετά από οποιοδήποτε περιστατικό

Kαταδικαστέα πράξη χαρακτήρισε από την Πάφο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου την τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε στο κλειστό συναυλιακό χώρο του Manchester Arena στην πόλη του Μάντσεστερ.

Μιλώντας από το Αεροδρόμιο Πάφου ο κ. Νικολάου είπε, πως πρόκειται για μια καταδικαστέα πράξη για την οποία τόσο η Κυβέρνηση, ο ίδιος αλλά και η Αστυνομία Κύπρου έχουν εκφράσει την θλίψη τους για αυτό που έχει γίνει.

Η σκέψη μας σημείωσε,”είναι σίγουρα στα θύματα και στους συγγενείς τους, γιατί πρόκειται για νεαρά παιδιά,οι οποίοι ανέμελα παρευρέθηκαν σε μια συναυλία που απευθύνονταν κυρίως σε νέους ανθρώπους”.

Πρόκειται, συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης,για μια πράξη η οποία για ακόμη μια φορά καταδεικνύει πόσο επικίνδυνοι είναι οι μοναχικοί λύκοι, οι οποίοι ουσιαστικά ενεργούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αλλού από μόνοι τους,και πόσο κίνδυνο διατρέχουμε – όπως είπε- από τούτες τις ενέργειες.

Είναι για αυτό το λόγο επεξήγησε ο κ. Νικολάου,που η Αστυνομία τακτικά αξιολογεί τα μέτρα ασφαλείας ακόμα και μετά από οποιοδήποτε περιστατικό ή ακόμα και από εκείνα που αποτρέπονται.

Γίνεται σημείωσε, “μια αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο έχουν ενεργήσει,ούτως ώστε να επαναλαμβάνονται από την δική μας πλευρά, αντίστοιχα μέτρα προς αποτροπή τους”.

O Yπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης εκτίμησε πως και αυτή τη στιγμή έχουν γίνει και έχουν δοθεί οδηγίες να γίνουν οι απαιτούμενες αξιολογήσεις .

Πρόσθεσε μάλιστα πως το γεγονός ότι η Αστυνομία λαμβάνει συνεχή μέτρα για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας στον τόπο μας και ειδικότερα μάλιστα σε κρίσιμες υποδομές, όπως είναι και τα αεροδρόμια μας, καταδεικνύει –όπως είπε- την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε και χειριζόμαστε αυτού του είδους τα περιστατικά.

Οκ.Ιωνάς είπε ακόμη “δεν θα πω ότι διατρέχουμε ή έχουμε οποιαδήποτε απόδειξη ότι διατρέχουμε οποιοδήποτε κίνδυνο αλλά ως υπεύθυνη θα έλεγα κυβέρνηση , η Αστυνομία ως Σώμα υπεύθυνο για τα θέματα ασφάλειας ,οφείλουμε να λαμβάνουμε τα τα απαραίτητα μέτρα στο βαθμό που αυτά είναι αναγκαία για τους δικούς μας σκοπούς και κινδύνους και για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε,όσο αυτά κρίνονται αναγκαία,στα πλαίσια των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά καιρούς”.

O κ. Νικολάου προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας της παρουσίασης των νέων τεχνολογικών αναβαθμίσεων για γρήγορο διαβατηριακό έλεγχο στον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy