Ίδια σπείρα στις ληστείες των Συνεργατικών της Λεμεσού

Όλο και πιο κοντά στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι δράστες της προχθεσινής ληστείας στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού στον Άγιο Αθανάσιο είναι τα ίδια άτομα ή προέρχονται από την ίδια, καλά οργανωμένη σπείρα που ενέχεται και στα δύο προηγούμενα κτυπήματα στην ίδια τράπεζα, βρίσκονται οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η κατεύθυνση αυτή προκύπτει μέσα από τις περιγραφές των σωματικών χαρακτηριστικών που δόθηκαν για το δίδυμο των ένοπλων ληστών τόσο από αυτόπτες μάρτυρες όσο και από τα όσα καταγράφηκαν στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται ότι η προχθεσινή εγκληματική ενέργεια είναι όμοια με τον τρόπο που έδρασαν οι ληστές στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις (τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο) ενώ εντοπίζονται και κάποια στοιχεία που παραπέμπουν και σε σειρά άλλων ληστειών που διαπράχθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε άλλα συνεργατικά ιδρύματα της μείζονος Λεμεσού.

Όπως και σε προηγούμενες ληστείες, έτσι και στην προχθεσινή, οι δράστες κινήθηκαν από και προς το στόχο τους με κλεμμένη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού ενώ η τελική διαφυγή τους έγινε επίσης με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Και σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο πυρπολήθηκε σε μια προσπάθεια προφανώς των δραστών να καταστραφούν τεκμήρια που ενδεχομένως θα τους πρόδιδαν. Το συγκεκριμένο όχημα εγκαταλείφθηκε σε περιοχή της Γερμασόγειας και παραδόθηκε στις φλόγες λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Από εκείνο το σημείο χάθηκαν τα ίχνη τους. Κάποιες πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή που πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο εξετάζονται σχολαστικά. Στο μεταξύ από έλεγχο που έγινε στην τράπεζα διαπιστώθηκε ότι το ποσό που άρπαξαν οι ληστές ανέρχεται γύρω στις €28.000.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy