Ειδική ιστοσελίδα για το νέο σύστημα διορισμών από το ΥΠΠ

1105

Ιστοσελίδα με τις πληροφορίες για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) λειτουργεί το υπουργείο Παιδείας, όπου κεντρική θέση έχουν οι πληροφορίες που αφορούν τη διεξαγωγή Γραπτών Εξετάσεων για όλους τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς. Οι πρώτες εξετάσεις για το ΝΣΔΕ θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2017.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι η ιστοσελίδα παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο με πλήρη διαφάνεια όλες τις πληροφορίες σε σχέση με τις διαδικασίες που διέπουν το ΝΣΔΕ.

Μέσω της ιστοσελίδας, ο υποψήφιος εκπαιδευτικός μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και για τους τρεις τύπους εξετάσεων στους οποίους θα παρακαθίσει, δηλαδή την εξέταση που αφορά τη γνώση της Ελληνικής Γλώσσας, την εξέταση που αφορά τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας εκπαιδευτικός και την εξέταση στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Για κάθε γνωστικό αντικείμενο παρουσιάζεται και η σχετική ύλη.

Πληροφορίες παρέχονται επίσης και για τις διαδικασίες που αφορούν τη θεματοθέτηση και την προετοιμασία των υποψήφιων θεματοθετών. Το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι η κατάλληλη επιμόρφωση και προετοιμασία των ομάδων υποψήφιων θεματοθετών θεωρείται κομβικής σημασίας, αφού αναμένεται να συμβάλει στη διαμόρφωση εξεταστικών δοκιμίων που να συνάδουν με τις υψηλές προδιαγραφές που έχει θέσει το Υπουργείο αλλά και το επίπεδο που αναμένουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα η κοινωνία.

Οι ομάδες θεματοθετών δημιουργήθηκαν, επιμορφώνονται και εργάζονται υπό τη συνεχή καθοδήγηση των Πανεπιστημιακών-Επιστημονικών Υπευθύνων και των Συντονιστών Επιθεωρητών της κάθε ειδικότητας. Το όλο εγχείρημα εποπτεύεται από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, “η εισαγωγή ενός νέου, σύγχρονου και αξιοκρατικού συστήματος διορισμών στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία αποτελεί κεντρικό άξονα των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος”.

“Μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες συζητήσεων, η Βουλή ενέκρινε τον Ιούλιο του 2015 τη νομοθεσία που αφορά τη σταδιακή κατάργηση του υφιστάμενου αναχρονιστικού συστήματος και την εισαγωγή ενός Νέου Συστήματος Διορισμών στη Δημόσια Εκπαίδευση, το οποίο εδράζεται σε ποιοτικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εργάζεται συστηματικά για την εφαρμογή όλων των προνοιών της νομοθεσίας αυτής”, αναφέρει.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.