«Ιδού η Ρόδος», λέει ο ΥΠΟΙΚ στους πιλότους

Ανευθυνότητες, χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σημερινές αναφορές της συντεχνίας των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) σε σχέση με διαπλοκή εκ μέρους της Κυβέρνησης για το ζήτημα των ΚΑ, καλώντας τους παράλληλα να προβούν σε συγκεκριμένη καταγγελία.

Ταυτόχρονα, ο ΥΠΟΙΚ κάλεσε τους ακριβοπληρωμένους, όπως είπε, συντεχνιακούς πιλότους της εταιρείας να επενδύσουν χρήματα του ταμείου τους για να αποκτήσουν τον έλεγχο των ΚΑ και να διαχειριστούν όπως οι ίδιοι κρίνουν την πορεία της.

“Έχω ακούσει σήμερα δηλώσεις από συντεχνιακούς πιλότους, οι οποίοι αναφέρονται σε διαπλοκή εκ μέρους της Κυβέρνησης για το ζήτημα των ΚΑ” και “θέλω ευθέως να τους καλέσω να προχωρήσουν αμέσως σε συγκεκριμένη καταγγελία είτε στην Αστυνομία είτε στο Γενικό Εισαγγελέα είτε στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας”, είπε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το θέμα, ύστερα από συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας Νότης Μηταράκη.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “αυτές οι ανευθυνότητες από ακριβοπληρωμένους συντεχνιακούς πιλότους, οι οποίοι σε ένα μεγάλο βαθμό”, όπως ανέφερε, “είναι υπεύθυνοι για την εξέλιξη των ΚΑ πρέπει να έχουν και ένα όριο και τους προκαλώ ευθέως, αφού αναφέρονται σε διαπλοκή, να προβούν σε συγκεκριμένη καταγγελία”.

Επανάλαβε αυτό που και ιδιαιτέρως, όπως είπε, αλλά και επισήμως από τον χώρο της Βουλής, δήλωσε.

Αν έχουν άποψη, συνέχισε, “για το πώς η εταιρεία θα πρέπει να τυγχάνει διαχείρισης η Κυβέρνηση ήταν και παραμένει πανέτοιμη να παραχωρήσει την εταιρεία στους ίδιους”.

“Ας επενδύσουν έστω ελάχιστα από αυτά που έχουν στο δικό τους ταμείο για να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και να διαχειριστούν όπως οι ίδιοι κρίνουν την πορεία της χωρίς τη συνέχιση της πληρωμής δεκάδων εκατομμυρίων υπό την μορφή κρατικών ενισχύσεων για να διατηρούνται οι δικοί τους πολύ υψηλοί μισθοί”, είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “οι Κυπριακές Αερογραμμές δυστυχώς είναι ένα παράδειγμα διαχρονικής κακοδιαχείρισης και αυτοί που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης σήμερα ζητούν και τα ρέστα».

Διευκρινίσεις Καλλή

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Μαρίνος Καλλής διευκρινίζει, σε ανακοίνωσή του, ότι δεν έχει άλλη επαγγελματική σχέση με οποιονδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Apollon Investment Fund PLC, πέραν της από κοινού υπηρεσίας τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, καθώς και ότι δεν έχει καμιά επαγγελματική σχέση με άλλη αεροπορική εταιρεία.

«Σχετικά  με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, αναφέρω ότι είμαι Πρόεδρος της εταιρείας Apollon Investment Fund PLC («η Εταιρεία»), η οποία κατέχει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο με ευρεία διασπορά σε μετοχές, ομόλογα και καταθέσεις και είναι Δημόσια Εταιρεία εισηγμένη  στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Το καταστατικό της Εταιρείας δεν επιτρέπει στρατηγικές επενδύσεις με μεγάλα ποσοστά σε Δημόσιες ή άλλες εταιρείες. Η Εταιρεία ανήκει σε ένα μεγάλο αριθμό μετόχων, γύρω στις 7,000 χιλιάδες, εκ των οποίων ο υποφαινόμενος, όπως επίσης και άλλοι Διοικητικοί Σύμβουλοι της Εταιρείας, έχουν μικρότερο ποσοστό από το 2% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου έκαστος», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι πλήρεις πληροφορίες για την Εταιρεία βρίσκονται στη διάθεση του κοινού μέσω του ΧΑΚ και της ιστοσελίδας της Εταιρείας.

«Συναφώς αναφέρω ότι δεν έχω άλλη επαγγελματική σχέση με οποιονδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Apollon Investment Fund PLC, πέραν της από κοινού υπηρεσίας μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Επίσης, επιθυμώ να διευκρινίσω ότι δεν έχω καμιά επαγγελματική σχέση με άλλη αεροπορική Εταιρεία», καταλήγει ο κ. Καλλής, στην ανακοίνωση του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy