ΥΕΠΚΑ: Η παραγωγικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την ανταγωνιστικότητας μιας χώρας

Η παραγωγικότητα είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ανταγωνιστικότητας μιας χώρας, είπε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό της στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση», που διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από το Κέντρο Παραγωγικότητας, με την πολύτιμη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

«Απαραίτητα συστατικά στοιχεία της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας αποτελούν, σίγουρα, η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, η ορθολογιστική χρήση των ανθρώπινων και άλλων πόρων, η εισαγωγή καλύτερων πρακτικών και σύγχρονων μεθόδων και η βελτίωση της παραγωγικότητας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο διαγωνισμός «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση» έχει όλα αυτά τα χρόνια συμβάλει ουσιαστικά και προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις», πρόσθεσε η Υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με το ΓΤΠ.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο διαγωνισμός «Η παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση» έχει πλέον καταστεί θεσμός και στόχος τους είναι να συνεχίσουν τη διοργάνωσή του και στο μέλλον, αφού έχουμε διαπιστώσει ότι μέσα από τον διαγωνισμό οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί επιστήμονες, εργοδότες και εργαζόμενοι, έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με την έννοια της παραγωγικότητας και να κατανοούν τη σημασία της.

«Η έννοια της παραγωγικότητας είναι συνυφασμένη με τη σωστή οργάνωση, τον καταμερισμό εργασίας, την ελαχιστοποίηση της σπατάλης και την ορθή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η παραγωγικότητα επηρεάζει και αφορά όλους μας: μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, επιστήμονες και όλο το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η κατανόηση της έννοιας της παραγωγικότητας και η υιοθέτηση ορθών πρακτικών στην εργασία μας επηρεάζει όχι μόνο τις διαδικασίες και πρακτικές που ακολουθούμε, αλλά και το αποτέλεσμα σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο», σημείωσε.

Η Υπουργός Εργασίας συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό.

«Είμαι βέβαιη ότι η συμμετοχή σας στον διαγωνισμό υπήρξε μια δυνατή εμπειρία που σας επέτρεψε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις, τις δεξιότητές και τη φαντασία σας αλλά και σας ώθησε να ψάξετε και να ανακαλύψετε καινούρια πράγματα και να μάθετε κάτι νέο, διαφορετικό και καινοτόμο. Κρατήστε ως συνεχή στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας σε κάθε δραστηριότητά σας και εργαστείτε για να διαδώσετε τα οφέλη που αποκομίσατε.

Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλετε ουσιαστικά στη διάδοση της έννοιας της παραγωγικότητας και στην κατανόηση

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy