Ικανοποίηση Αναστασιάδη από τις συναντήσεις με Ν.Παπαδόπουλο – Μ.Σιζόπουλο

Ικανοποίηση Προέδρου Αναστασιάδη από συναντήσεις με τους Προέδρους του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ 

 

Ικανοποίηση εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τη συνομιλία που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρχουν πολιτικές διαφορές, ωστόσο, υπάρχει διάθεση συνεργασίας.

Σε δηλώσεις του σήμερα μετά το πέρας των χωριστών συναντήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη βάση συζήτησης προτάσεων του κ. Παπαδόπουλου οι οποίες περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα και που υπεβλήθησαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επανεκλογή του.

Πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί, στο δείπνο της 16ης Απριλίου, αλλά είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και ειδικότερα για τις αλλαγές που χρειάζονται στο κράτος και γενικότερα για μέτρα, τα οποία περιμένει η κυπριακή κοινωνία μετά τις Προεδρικές Εκλογές.

Ο Πρόεδρος εκφράζει την ικανοποίηση του για τη συνομιλία που είχε και με τον κ. Παπαδόπουλο και με τον κ. Σιζόπουλο. Μπορεί να υπάρχουν πολιτικές διαφορές, ωστόσο, υπάρχει διάθεση συνεργασίας και υπάρχει κατανόηση ότι για κάποιους κοινούς στόχους, όπως εξάλλου είχαν διευκρινιστεί και μέσα από τον διάλογο που έγινε στην προεκλογική εκστρατεία, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, ούτως ώστε να ληφθούν αποφάσεις που περιμένει ο πολίτης για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και για δημιουργία μιας καλύτερης λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, είτε με μεταρρυθμίσεις είτε με κοινωνικά μέτρα είτε με μέτρα που αφορούν ειδικότερες κατηγορίες κοινωνικών ομάδων, όπως στις ορεινές περιοχές», αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε το θέμα του φορέα για τα «κόκκινα» δάνεια, ο Εκπρόσωπος είπε «οπωσδήποτε. Είναι όλα αυτά τα ζητήματα για το θέμα της αντιμετώπισης των προβληματικών δανείων που ήδη υπήρξε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου είχε εκφραστεί σε μεγάλο βαθμό κοινή αντίληψη».

Πρόσθεσε ότι «η διαδικασία είναι υπό μελέτη, γίνονται όλες οι προκαταρκτικές εργασίες από το Υπουργείο σε διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, και βεβαίως θα συνεχιστεί και ο διάλογος στο επίπεδο της σύσκεψης των κομμάτων. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει κοινή αντίληψη και συνείδηση ότι για κάποια προβλήματα θα πρέπει να συνεργαστούμε και δεν είναι θέμα να επιβληθούν οι αποφάσεις του ενός ή του άλλου. Σε αυτό το επίπεδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει την ικανοποίηση του γιατί τώρα μετά τις προεδρικές εκλογές είναι η ώρα και οι πολίτες περιμένουν να δουν συγκεκριμένα έργα από όλο το πολιτικό σύστημα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy