Ικανοποίηση Δήμου Λευκάρων

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους για την περίληψη της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου, στα 14 έργα που εξήγγειλε προχθές ο Υπουργός Εσωτερικών, για το οποίο εγκρίθηκε ποσό ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Σοφοκλέους εξέφρασε την ικανοποίηση του «για την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών να εγκρίνει την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. Ο σχεδιασμός για τον εξωραϊσμό της Κεντρικής Πλατείας έχει ολοκληρωθεί από το 2009 και η υλοποίηση του θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Δήμου και κυρίως της τουριστικής βιομηχανίας με την άφιξη περισσοτέρων τουριστών ντόπιων και ξένων».
 
Οι κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται να κοστίσουν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει αποκλειστικά από Ευρωπαϊκά κονδύλια.
 
Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθούν οι προσφορές για την εκτέλεση των κατασκευαστικών έργων, ώστε ο επιτυχών προσφοροδότης να αρχίσει εργασίες εντός του 2018 που αναμένεται να διαρκέσουν ένα περίπου χρόνο. Το έργο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τοπιοτεχνίσεις και πλακοστρώσεις των γύρω από το Δημαρχείο και Γυμνάσιο δρόμων, τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και πεζοδρομοποιήσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy